Groei&Bloei Herfst

Herfst

Herfst

De bladeren vallen

Ook in mijn tuin is t herfst.

de corpussen hebben alle blaadjes aflaten vallen en ook de krentenbol is kaal.

onze wilgjes laten weerkundigen kale knalgele takken zien en zo is een half jaar voorbij gevlogen ondanks de ziekte van mn man.

gebrek aan tijd laat de tuin nu ook zien. Gelukkig gaan de meeste planten gewoon hun gang en wordt t geen wildgroei.

de asters zijn nu bruin geworden door de vele regenbuien. De koolmezen hebben mn zonnebloem leeggeplukt en hebben de spinnetjes en bessen van sierappel en vuurdoorn ijverig gezocht. Ook de nieuw opgehangen pindakaaspot is na een week bijna leeggegeten.

Moeder egel kwam haar jongen laten zien waar bij ons de kattenbrokjes staan en zelf komt ze niet meer maar er komen nog elke avond twee piepkleine egeltjes en vanmorgen om half acht, toen t nog wat donker was zat er nog een zo'n kleintje nog lekker te bikken. Ik haal t bakje in de ochtend weg want t is niet voor buurpoezen bedoeld., maar heb me schielijk weer teruggetrokken. Het moet nog een boel vet kweken voor de wintertijd. De ervaring heeft geleerd dat deze kleine in september geboren egeltjes tot de Kerst nog komen eten en dan zie je ze niet meer.

Afd. Zaanstreek had op 5 okt de stekkenmarkt . Heb wat nieuwe haagplanten meegenomen, maar de buxusstruikjes lopen toch weer mooi uit. Het was ook geen weer om wat in de tuin te doen.

de nodige graafwerkzaamheden gehad voor t aanleggen van een nieuwe gasleiding vanuit de meterkast naar de hoofdaansluiting, mn hele tuin pad open en overal bergen zand.

naderhand hielden ze zand over en deponeerden ze dat tussen de planten .grrrrrrrr

de cyclaampjes in de voortuin doen t weer mooi, zo dankbaar.

met mn man gaat t een stuk beter. Klinkt gek als je weet dat hij niet écht beter meer kan worden. De chemokuren slaan goed aan en we zijn zelfs drie nachtjes met de camper op pad geweest. Hij heeft goede en slechte dagen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (4)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Angela,
Herfst, het schoot mij vorige week in ene te binnen, het jaar vordert, de zomer is echt voorbij! Oktober wel heel wisselvallig. Mooi verhaal over je belevenissen in je tuin de afgelopen tijd. Fijn dat jullie een paar dagen samen op stap zijn geweest.
Hartelijke groet

Reageren op

Antje's Tuin

Antje

Dag Angela,
Wat fijn dat je de tijd hebt genomen om een tuinlog te maken. Fijn dat je man goed reageert op de chemokuren. Koester de goede dagen…....
Wat een leuk verhaal over de egeltjes, bijzonder ze zijn al jaren bij je in de tuin.
Volgens mij heb ik ook wel egeltjes in de tuin. Ze komen s’avonds tevoorschijn en mijn kater Joris heeft dit eerder in de gaten dan ik. Hij durft ze niet te pakken denk ik.
Doe lekker rustig aan en probeer vooral te genieten Angela.

Reageren op

Eindelooshaof

Eindelooshaof

Hoi Angela, geniet zoveel mogelijk van de tuinmogelijkheden. Aan de foto’s te zien is de mogelijkheid er.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Angela,
Blijf ze plukken die tuinmomenten samen.
Fijn weekend.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK