Groei&Bloei Herfstbloeiers

Herfstbloeiers

Herfstbloeiers

Werd vanmorgen wakker en hoorde de regen tegen de ruit tikken, een fikse tegenvaller, had gerekend op een voortzetting van het aangename tuinweer van gisteren.

Was gister na fotorondje en inspectie van de toestand van de velden, naar volkstuin terug gekeerd, de temperatuur was heel aangenaam, de grond zag er niet al te nat uit, heb een paar uurtjes lekker kunnen aanpakken en had al zin om daar vandaag mee door te gaan.

Met de acht mm regen van vandaag is er al honderdtwaalf mm regen gevallen, een erg natte oktober hoorde ik vandaag, maar de toestand van de tuin valt best mee, nog maar weinig plassen op de tuin gezien!!! Weet alleen niet of deze toestand te danken is aan de drainage, door de toename van het aantal wormen op de tuin, of dat de grond zo droog uit de zomer was gekomen. Wil natuurlijk denken dat de wormen de grootste oorzaak van deze verbetering zijn.

Ik verbaas mij ieder voorjaar weer dat de rozemarijn zo vroeg bloeit, zo verbaas ik mij nu over de late bloei van de oost-indische kers.

Heb te lang gewacht met terug knippen van verbascums, de zaaddoosjes zijn wel mooi om te zien, maar nabloei is toch beter.

Weet niet meer of dit een aster is of een kalimeris.

De Nerine bollen groeiden wel maar niet zo goed als ik had gehoopt, ben heel blij met de ene bloem.

Een foto van vorige week van de prachtige najaars margrieten waarvan ik de naam niet weet???

Hoop niet dat deze laatste regendag de Outhouse cherry tomaat de das omdoet, tot nu toe weinig teken van ziekte in de planten.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Eindelooshaof

Eindelooshaof

Hoi Veris, de anonieme najaarsmargriet bloeit massaal en prachtig evenals de oostindische kers. Deze laatste fungeert hier op diverse plekken ook nog steeds als rijkbloeiende bodembedekker. Lekker en fleurig in de salade.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK