Groei&Bloei Herfstige praat - Blik op de Tuin no. 925

Herfstige praat - blik op de tuin no. 925

Herfstige praat - Blik op de Tuin no. 925

Lekker herfst, soms regen, soms veel zonneschijn en kou.....

De regen klettert tegen het raam en de wind rukt stengels van de prachtige witte begonia, die buiten voor het raam nog staat na te zomeren.  Als ik naar buiten kijk, zie ik een volgroeide herfsttuin, die er na een kleine ‘stofbeurt’ weer prachtig uitziet. Dat ‘stoffen’ was hard nodig, want hier en daar dreigde de boel in de border te escaleren. Een herfstbloeiende aster, waarvan ik de naam niet weet, heeft zo’n expansiedrift, dat het nodig was om hem met wortel en al uit te roeien. Niet echt vriendelijk, maar dat was hij ook niet voor mijn Phlox paniculata ‘Blue Paradise’, die door te laat ingrijpen van mijn kant helaas het loodje heeft gelegd. Deze prachtige Phlox ziet er na een koude nacht bijna inktblauw uit, maar kan op dezelfde dag, na mooi zonnig weer, weer snel naar lilaroze kleuren. Een beetje jammer dat ruimen, maar aan de andere kant schept zo’n kaal stuk aarde ook weer nieuwe mogelijkheden. Omdat deze Phlox waarschijnlijk niet helemaal op de juiste plaats stond, heb ik hem maar ingeruild voor Anemone x hybrida ‘Königin Charlotte’, een mooie roze herfstanemoon met een zogeheten dubbele, ongevulde bloem; een prima plant voor in de halfschaduw trouwens. Bij het fatsoeneren van de borders heb ik al mijn buxusstruiken nog eens goed op ongenode gasten nagekeken en kwam ik toch nog drie van die vermaledijde buxusmotrupsen tegen. Voorlopig heb ik de strijd tegen deze vervelende mot gewonnen en zien mijn Buxus er allemaal nog goed uit. Maar u zult begrijpen, dat ik op mijn hoede blijf!

Anneke

T @blikopdetuin.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via info@westland.groei.nl: ; activiteiten Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK