Groei&Bloei Het voorjaar is al voelbaar

Het voorjaar is al voelbaar

Wat een heerlijk weer de laatste 2 weken en de weersvoorspelling is: het blijft voorlopig zo!

De sneeuwklokjes staan er geweldig bij en de klokjes gaan in de middag een paar uur open.

Heb met veel moeite een foto kunnen nemen waar je dat goed op kunt zien. Een jaar of tien geleden ging ik gewoon languit op de grond liggen, maar ik vrees dat ik niet meer overeind kom.

Heb elke dag een uurtje ongeveer buiten gewerkt, met de bladhark het bovenste laagje weggeharkt, het is zo mooi om te zien wat er weer allemaal tevoorschijn komt.

Vanmorgen op de fiets naar mijn zoon geweest en heb mijn ogen uitgekeken hoeveel crocussen overal in de bermen staan. Gewoon jaloersmakend want bij mij in de tuin is er niet een te vinden! Ik geef de konijnen altijd de schuld, maar mijn tuinhulp dacht dat de oorzaak ook weleens de bosmuisjes konden zijn.

Maar hoe dan ook er valt genoeg te genieten in mijn tuin. Heb vanmiddag een rondje gemaakt door mijn tuin en een prioriteiten lijstje gemaakt. Wat een voorrecht zo te wonen!

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (6)

Veris-lente

Hé Antje,
We worden erg verwend met zulk prachtig lenteweer, in de tuin zijn/werken gaat zoveel plezieriger met een zonnetje erbij.
Is fijn gaas (kippengaas) misschien een oplossing voor het ontbreken van krokussen in je tuin? Eerst genieten van de allermooiste krokussen op je terrastafel en dan in gaas verpakt de tuin in.
Groet

Angela's tuin

Angela

Hoi Antje,

Wat is t fijn hé , t zonnetje ,de vogels en de sneeuwklokjes

antje.bomer@groenelaantje.nl

Bedankt voor het meedenken Veris, maar ik zie dat niet als een gelukkige oplossing helaas. Hoe moet ik dat zien ” hier en daar knoedels kippengaas ” met daarin een paar crocusussen. Doet me denken aan een parkiet in een kooitje…..

Een lieve groet van mij

Veris-lente

Hé Antje,
Toch wordt gaas op veel sites aangegeven als bescherming tegen vraat, je moet wat toegeven om iets wat je mooi vindt in je tuin te laten stralen. Veldmuizen zouden dol zijn op krokussen. Dacht zelf meer aan een doosje (zelf maken) van fijn gaas, bolletjes erin en grond erover (herbruikbaar).  Op de site van tuinadvies de tip om fijn gaas een paar centimeter onder de krokussen te begraven. Of gewoon in een pot op je terrastafel.
Lieve groet terug

antje.bomer@groenelaantje.nl

Lieve Veris,

Bedankt voor al je meedenken ( goochelen) Ik kies dan toch maar voor in potten. Maar dan moet ik geduld hebben tot het najaar! Ik ga deze week iets ondeugends doen…
maak op een gunstig moment een wandelingetje, schepje mee en plastic zakje, om een stelletje krocussen mee naar huis te nemen. Misschien toch nog dit voorjaar krokussen op mijn tuintafel. Langs de bermen staat het er vol mee. Als je niets meer van me hoort, zit ik achter de tralies!!!
wordt vervolgd.

Dag Antje,
Ik denk ook dat knagers dol zijn op krokussen. We hadden ze bij ons ooit in potten staan en ik heb er muizen bezig gezien. Gelukkig hebben we geen konijnen of zo. De krokussen die nu bij ons staan smaken blijkbaar niet lekker en doen het goed. Het zijn echte pioniers, want we hebben ze nooit zelf gepoot.
Geniet van het weer, al is het dan niet meer op je buik tussen de planten.
Hartelijke groet, Paul.