Groei&Bloei Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867

Hill station cameron - blik op de tuin no. 867

Hill Station Cameron - Blik op de Tuin no. 867

Verre landen, bijzondere gebieden, prachtige planten........en theeplantages

Britse overheersers legden in al hun koloniën in Azië zogenaamde hillstations aan. Dit zijn plaatsen in de bergen, waar het klimaat door de hoogte aangenamer is dan in vlakkere gebieden. Het bekendste hillstation van Maleisië is de Cameron Highlands. Deze hooglanden liggen tussen de 1300 en 1800 meter boven zeeniveau in de deelstaat Penang. De heuvels van dit gebied zijn bedekt met bossen en jungle. Door het gematigde klimaat, de temperatuur is meestal rond de 23°C, zijn er rondom het stadje Brinchang, ook kwekerijen met bloemen en groenten te vinden. De kwekers maken gebruik van foliekassen, die, aaneengeschakeld, tegen de heuvels lijken te zijn aangeplakt. Het kweken van aardbeien is er tot een toeristische attractie verheven en bij sommige van de aardbeienfarms kun je zelf aardbeien plukken. De Cactus Valley is zo’n kwekerij, die van alle markten thuis is. Naast een grote verzameling cactussen, telen ze er aardbeien, maar ook allerlei kamerplanten. Hier is ook een metershoge kerstroos, Poinsettia pulcherrima, te bewonderen. In the kwekerij Rose Valley komen rozenliefhebbers volop aan hun trekken. Naast rozen groeien er hier ook tropische klimmers zoals Strongylodon macrobotrys met trossen azuurblauwe bloemen, die inheems is in de Filipijnen en de prachtige Pyrostegia venusta, de vlamtrompet. Deze klimplant is afkomstig uit Zuid-Amerika en produceert prachtige feloranje bloemen. Houdt u van tropische vlinders, dan is de vlindertuin een must. Hier is ook de nationale vlinder van Maleisië te vinden: de Rajah Brooke Birdwing vlinder. Deze grote vlinder is een bewoner van het tropische regenwoud en genoemd naar James Brooke, een Britse soldaat en avonturier!

 

Anneke

 

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK