Groei&Bloei In en uit…

In en uit…

In en uit…

… de winterberging.

Na de pergola heb ik het glaswerk van de koude bakken goed te pakken genomen en een deel van de kas. Leuk om weer zo naar binnen te kunnen kijken. Ik heb besloten om er nog een koude bak bij te plaatsen om voldoende ruimte te hebben voor de nieuwe zaailingen die nu nog in de kas staan; dan moet de Sarcococca van achter de kas wijken. Die Sarcococca verdient natuurlijk wel een plek waar ik van de geur kan genieten. Heb nog wel even de tijd om uit te zoeken waar die komt.

Inmiddels alle noppenfolie verzameld en opgevouwen en de polystyreen planten weer netjes op gestapeld. Het moet natuurlijk niet weer zo koud worden, toch wel in de gaten houden. Onder de klep van de buitenbak ontdekte ik het winterverblijf van een stel muizen. Ze gaven niet thuis toen ik langs kwam. Ik heb het lekker zo gelaten.

In de voortuin zag ik door hun bloemetjes de potten met cyclamen die ik voor de strenge kou had opgekuild. Die was ik dus helemaal vergeten, maar zo te zien hebben ze het overleefd. Volgende week zet ik ze gewoon weer op de tuintafel. In de koude bak in de voortuin begint Cyclamen pseudibericum te bloeien met grote magenta kleurige bloemen de een vette donkere keelvlek in de vorm van eeen schoppenaas. Verder, de sneeuwroem en nog wat late krokussen en de ruimteschepen van de Atlascederzwam zijn weer geland.

Het blijft allemaal boeien. Fijn weekend samen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Toch bloemen in je tuin alleen van andere kleuren, niks mis mee!!!Je vergeten cyclamen bewijzen dat ze heel wat kou kunnen verdragen…... Plaatje 12 ?????
Fijne zondag!

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Overleefd jazeker, maar ik had ze ook heel goed ingepakt en aan de voet van een Atlasceder ingegraven. En het is een grote aardewerk pot en geen 9x9 plastic. Foto 12 laat één van de talloze ruimteschepen van de Cedergrondbekerzwam zien (en niet de Atlascederzwam zoals ik die noemde maar dat had ik even niet helemaal meer paraat) in de tuin. Anders kun je oud logje teruglezen waarin meer plaatjes staan: Cedergrondbekerzwam van 23-03-2017.  Die op de foto is net een beetje open. Groetjes.

Reageren op