Groei&Bloei Kijk nou eens…..

Kijk nou eens…..

Ik loop s'avonds altijd door mijn tuin te slenteren samen met Joris ( mijn Kater )

dat vindt Joris ( en ik ook ) prachtig! Joris geeft dan altijd een demonstratie hoe hard hij rennen kan.

vliegt dan tegen de heuvel op en springt dan een paar meter tegen een dikke boomstam op!

komt dan bij me terug om een aai over zijn bol te krijgen.

Ik zat al mijmerend op een stoel dicht bij de waterschaal voor de vogels toen ik ineens ondekte dat er een enorme kever in zwom. Ik gouw naar binnen om mijn iphone te halen om een foto te kunnen maken. Ik vond het toch wel een beetje vreemd na een poosje... Is hij er per ongeluk in terecht gekomen of bewust? Voor dat ik naar binnen ging heb ik hem toch maar met een groot blad er uit gewipt. Ik denk dat het een mestkever was ( daar zijn er 1000 of meer soorten van) Hij was helemaal zwart, de lichte vlek op zijn schild kwam doordat de flits aan ging.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Dag Antje,
Goede daad verricht. Geen idee of hij kon vliegen en verkeerd geland is. Of gewoon dorst en erin gegleden. Hartelijke groet.

Reageren op

Wiel Corpeleijn

Hoi Antje, je ervaring met Joris is voor ons heel herkenbaar. Onze katten (Sjpatje en haar broer Sjpetter) wandelen ook geregeld met ons door de tuin. Vooral als wij aan bezoek de tuintoestand laten zien lopen zij mee.
Die kever zal door het warme, droge weer wel aan een slokje toe zijn geweest.
Zojuist heb ik van Groei & Bloei een bevestigings-mail gekregen dat ik weer als lid ben ingeschreven. Het logvirus is blijven kriebelen nadat ik bijna twee jaar geleden gestopt ben. Over enkele weken kun je zodoende een door mij gemaakte foto zien van groene kevers op munt. Ook Sjpatje en Sjpetter zullen ongetwijfeld weer gepresenteerd worden in de Eindelooshaofse omgeving.
Groengroeten van Wiel.

Reageren op