Groei&Bloei Kleurboek

Kleurboek

Kleurboek

Prachtig zijn de kleuren van de herfst....

Als in een kleurboek kleurt de natuur mijn tuin. Vooral als de zon zich doet gelden, verschijnen de meest bijzondere kleuren op zijn palet. Gingko biloba ‘Mariken’ met zijn kleine bolletje, heeft goudgele bladeren en is met zijn bijzondere bladvorm een aanwinst voor de kleine tuin. De bladeren van mijn Acer palmatum  lijken op kleine vlammetjes, vooral als de zon met haar stralen de struik van bovenaf aanraakt. Diep rozerood zijn de bladeren van Vaccinium corymbosum, de Amerikaanse bosbes, die me elk jaar trakteert op een oogst aan smakelijke, blauwe bessen: vanaf juni tot ver in augustus, om de paar dagen een handje vol, net genoeg om te verlangen naar de volgende rijpe exemplaren. Magnifiek zijn de grote, gele bladeren van de vijg, Ficus carica ‘Brown Turkey’, die me dit jaar voor het eerst verraste met talloze, rijpe vruchten. Zijn geel verkleurend blad vormt de fraaie achtergrond van Rosa ‘The Fairy’, de zeer populaire, bodembedekkende miniatuurroos met  trossen vol gevulde  roze bloemen, die begin november nog bloei geeft. Bij Liquidambar styraciflua ‘Gum Ball’, de bolamberboom en Pyrus salicifolia ‘Pendula’, de hangende sierpeer is het kleuren nog niet begonnen, maar dat is een kwestie van tijd. De bolvormige amberboom ‘Gum Ball’ heeft tijdens het groeiseizoen mooie, glanzende bladeren, die de natuur in de herfst, afhankelijk van het weer van geel en oranje tot soms wijnrood kleurt. De grijsbladige sierpeer krijgt meestal een mooie gele kleur, maar dient nu nog als alles verhullend klimrek voor de kat van de buren, die het de eksters in de tuin graag moeilijk maakt.

Anneke

T @blikopdetuin.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via info@westland.groei.nl: ; activiteiten Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK