Groei&Bloei Klinken op…

Klinken op…

Klinken op…

…het voorjaar.

Sinds een tijdje ligt het voorjaar al op de loer en deze week heb ik er echt geloof in. Een weekje niet buiten geweest en zie, de tuin oogt al iets groener en er is gelijk zoveel in bloei, zelfs een eerste tulp. We hebben dan ook een knollentuin, een echte voorjaarstuin die het van deze tijd van het jaar moet hebben met narcis, scilla, puschkinia, iris reticulata en unguicularis, longkruid, corydalis, cyclamen enzovoort. Af en toe waait er een vleugje van de uitgereden mest over, want dat is deze week ook weer begonnen. Het ruikt naar groeizaam weer.

Het echte klinken op het voorjaar doen we hier met de Cedergrondbekerzwammen die nu in grote aantallen te zien zijn. We zijn drie veertig jaar oude ceders rijk dus als het even door regent staan de meeste bekers hier even vol als bierglazen op een carnavalsfeest en die bekers vind je niet alleen in de volle grond, maar ook tussen de tegels of klinkers en tot zelfs bijna in de kas....

...proost!

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (6)

Antje's Tuin

Antje

wat een bijzondere zwammen Paul. Ik ga morgen even google, wil er wel iets meer van weten. Is me nu te laat eerst lekker slapen.

Reageren op

Angela's tuin

Angela

Paul,
Wat gaaf!!!

Angela

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Heb al eerder geantwoord, maar het lukte niet om hem te plaatsen. Ieder jaar word ik weer door die zwammen verrast. Het zijn er zoveel en in die buien staan ze echt een momentje vol. Heel grappig om te zien. Ik waag mijn camera alleen niet voor een foto. De euro is voor de gemiddelde grootte, maar sommige zijn zo groot als een schotel. Hartelijke groet.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Angela,
Ieder jaar zie ik ze en dan denk ik weer oh ja: wat een rijkdom aan de voet die bomen.
Groetjes.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Proost, wat een bijzondere paddenstoelen!!! Rook vorige week ook effe de lente….... maar wind, regen, onweer en sneeuw zetten die nog even in de wachtkamer, al zegt de natuurkalender dat we wel vijf weken op voor lopen. Onderweg naar de Lentetuin in Breezand zagen wij, sneeuw, heel veel water op de landerijen maar ook al een groene gloed over tulpenvelden.
Groet

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Ieder jaar is het weer een verrassing. Maar bijna niemand die hier langskomt, merkt ze op. Als je het weer van de afgelopen weken bekijkt, is dat ook geen wonder. Dan ben je liever binnen dan buiten, en snel. Fijn weekend.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK