Groei&Bloei Knollentuin zonder ziel

Knollentuin zonder ziel

Knollentuin zonder ziel

Donderdag de 11e juli was het zover: drieman sterk aan het werk in de knollentuin. Er bleef mij weinig andere keus om licht, lucht en water in de knollentuin toe te laten. Natuurlijk wil je - als plantjesmens - dat overal om jouw lievelingen heen gelopen wordt. Dat is ook wel gebeurd en de meeste knol- en bolgewassen zijn toch voor- en najaarsbollen en knollen, dus zo’n probleem is het niet, maar er zijn toch wel wat sporen getrokken. De meest kostbare heesters en planten had ik met lint gemarkeerd waaronder drie stokoude Polistychum setiferum ‘Herrenhaussen’. Wat onvermijdelijk stoort, is dat je nu het hekwerk rond de tuin kunt zien en de zakken vol met bladaarde achterin en… en… en... nog veel meer, maar ja: ik had weinig keus.

Het wordt afwachten hoe al het elfenblad dit oppakt en nog meer van die kleine (half) schaduw minnaars, de peperboompjes en toverhazelaars. We werden beloond met enorme buien, dus wat betreft water kunnen we nu ook even vooruit.

De laatste vijf plaatjes en de allereerste zijn van na het snoeiwerk.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (4)

Antje's Tuin

Antje

Dag Paul,

Dat is wel even stevig aangepakt, maar je tuin zal zeker meer lucht en licht krijgen. Ik heb dit ook een aantal keren meegemaakt ( niet vrijwillig maar door storm) Eerst denk je HELP maar als je een jaartje verder bent ben je toch wel tevreden! Er blijft altijd iets te mopperen : Schaduwplanten leggen het loodje en je moet misschien sommige planten verhuizen naar een andere plek. Voorlopig heb je werk genoeg.
Hoe groot is je tuin?
groeten Antje

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Het ziet er kaal uit, maar nu de rode-witte linten weg zijn, scheelt het al wel een beetje. Het ergste is het aankijken tegen het gegalvaniseerde raster van het hek en mijn zakken bladaarde die nu echt in het zicht liggen. Maar ach het is tijdelijk en we gaan kijken wat ervan komt. Hoe groot is de tuin vraag je.  Geen idee, het stuk waar de knollentuin het meest over gaat ligt op het noordoosten, dan hebben we een bloemen en zomer stuk op oost en zuid en tenslotte de ‘cottage’ hoek met de tuinposter puur op het zuiden. Ik ga eens een schatting voor je maken.
Hartelijke groet, Paul.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Al van de schrik bekomen, want de foto’s geven waarschijnlijk slechts beperkt weer hoe erg het voor jou is!!! Maar elk nadeel heb z’n voordeel, al zie je het nu misschien nog niet, er ligt een nieuwe uitdaging voor je!!!
Vandaag nog een plons(je) water voor je tuin gekomen, net voor komende hete dagen?? Hier viel het allemaal erg mee gelukkig, een en ander wel aanleiding om te oogsten, een aantal bedden op de tuin alweer ruim voor de winter, raar idee!! Wil ze wel zo vlug mogelijk inzaaien zodat de aarde bedekt blijft.
Fijn weekend!
Groet

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
De afgelopen tien dagen te druk gehad. Nu weer tijd. De linten zijn eraf gehaald. Het is wennen hoor die andere lichtinval; de sfeerrijke plekjes zien er anders uit. Ben benieuwd hoe de herfstbloeiers het oppakken. Twee stevige bakken water zijn hier gevallen. Met de komende dagen heet weer zal de rem op de herfstbloeiers nog wel even gehouden worden, hoewel sommige inmiddels al de eerste bloemetjes laten zien. Aankomende week een fotoronde maken.
Groetjes.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK