Groei&Bloei Knuffelbijen - oogst

Knuffelbijen - oogst

Knuffelbijen - oogst

T regent pijpenstelen buiten dus …..

Tijd om t bijenhotel uit elkaar te halen en te kijken wat er zoal in zit 

Vorig jaar had ik voor t eerst dit bijenhotel bestaand uit losse plankjes met een bout en vleugelmoer bij elkaar gehouden. 
Ik vind het reuze spannend. Deze lente de eerste keer onze eigen "oogst" weer bij t bijenhotel buiten gehangen .

vanaf eind september tm de eerste paar mooie dagen in de lente doen ze hun winterslaap in de kartonnen kokertjes in een koelkastdoos in de koelkast.

het was pure blijdschap toen er t ene mannetje na t andere mannetje uit de koker kroop en op jacht ging naar de vrouwtjes.

Dit jaar waren er de nodige gaatjes gevuld en later in de zomer weer t muurtje aan de buitenkant wat t gaatje afsluit weer stuk.. Gelukkig zaten er nog 87 poppen in. Eerst voorzichtig losmaken uit t hollletje en dan wassen en dit keer zaten ze onder de rommel wat er door t vochtige weer aan bleef plakken . Niet lachen, maar met een zachte kindertandenborstel heb ik ze voorzichtig ontdaan van alle vuil en ligt de oogst te drogen op keukenpapier.

Ik ben een tevreden mens

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (4)

Wuyckla

Wuyckla

Hoi Angela, je had me nieuwsgierig gemaakt met je verhalen over die knuffelbijen en dus had ik dit jaar ook zo’n hotel gekocht. Zo leuk om buiten te zitten en ze af en aan te zien vliegen. Bij mij heeft een grote bonte specht erop zitten hakken met een gat tot gevolg, maar het gros vd gangen is nog heel. Heb op n foto v jou gezien dat je er een beschermkooi omheen had hangen. Goed idee om met dit regenweer te gaan kijken of er poppen inzitten en die veilig op te bergen tot volgende lente. Wordt het geen verregende zondag.

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

wat een werk!

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Angela,
Hoop dat alle bijenkinderen het overleven, aan zorg en aandacht ontbreekt het ze niet!!!! Wat zou er gebeuren wanneer je helemaal niets doet, anders dan zorgen dat het bijenhotel droog overwintert????

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Angela,
Het lijkt me reuze spannend om de oogst te doen, maar ik ben ook benieuwd hoe ze anders de winter door zouden doorbrengen als jij die gepriegel niet had gedaan.
Groetjes

Reageren op