Groei&Bloei Laatste seizoenbloeiers

Laatste seizoenbloeiers

Laatste seizoenbloeiers

De tijgerlelie en monnikskap zijn wel zo'n beetje mijn laatste planten die in bloei gaan. De tijgerlelie heb ik op een pot staan. Hij is zo namelijk zo klein dat hij gemakkelijk verdwijnt tussen andere planten. En op het terras zie je hem ook beter. Er kan nog net een vaasje gevuld worden met najaarsbloeiers waaronder Rosa de fairy, guldenroede en zonnehoed.

Ook de Knipholia limelight bloeit  laat. De Knipholia citrina bloeide al in het voorjaar. Ze lijken op elkaar, maar limelight is wat lager. De pluimhortensia's zijn reuzegroot. Deze groeit op stam. Dat is eigenlijk niet zo'n succes want op stam vangen ze meer wind en gaan eerder hangen. Geranium rozanna, een verdwaalde dahlia iceblue enkele rozen doen nog hun best.

Er vormen zich mooie knoppen zoals in de geelgroene zonnekroon. De blauwe bes is van de pindakaasboom en de volgende foto's zijn zaaddozen van de rode en gele Eucomis.
Het tufsteenmuurtje is veel werk geweest vanwege het op maat zagen van de stenen. Hij is bijna af, maar moet nog wel ondersteund worden voor de westenwind. Waarschijnlijk door gemetselde poertjes (weer veel zaagwerk).

Bij het verwijderen van een oude appelboomstam/wortels kwam ik weer eens een 70- tal meikevers tegen. Nu dacht ik dat deze in de vroege zomer hun eitjes legden en daarna doodgaan, maar deze meikevers waren nog springlevend!

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

tijgerlelie: moet zijn armeluis orchidee (Tricyrtis hirta)

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Harry,
Prachtig overzicht van de late bloeiers in de tuin en heerlijk om daar een schitterend boeket mee te schikken, heerlijk om ook binnen van de bloemen van de tuin te kunnen genieten, zeker met het weer van de afgelopen dagen.
Kniphofia ontbreekt in mijn tuin, de limelight is prachtig.
Heeft de muur de harde wind goed doorstaan??? Er is hard en professioneel gewerkt, een perfecte muur verrezen in de tuin!!!

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Harry,
Ondergewaardeerd die armeluis orchidee, misschien ook omdat hij kwestbaar is, zeker als hij jong is. Ik heb die van ons lekker moeten redden van onder een hortensia vandaan. Ze kan er eindeloos mooie plaatjes van maken.
Gaaf werk ddie muur in je tuin.
Groetjes.

Reageren op