Groei&Bloei LENTE   Primavera

Lente   primavera

LENTE   Primavera

What’s in a name.

Vandaag een beetje lente gevoel, wel koud, ondanks of dankzij, het zonnetje wat voorzichtig scheen, maar….. de wind maakte het nog niet aangenaam.

November en januari normaal gesproken de storm maanden, dacht dat we er mooi doorheen gezwijnd waren, komen Ciara en Dennis nog even op de proppen….. en hoe ……. zie hier het resultaat, mijn schaduw-, vogelvoer- en mooi groen hoekje moesten we om laten zagen, stond te wiebel, met twee man in de touwen de boom in de vliegende storm geschoord, de dag erna lag de zomaar aangewaaide els het loodje.

Op rondje volkstuin vond ik Tussilago farfare (zo’n vrolijke naam, wellicht omdat het bijna klinkt als fanfare???) klein hoefblad, nog wel een beetje bibberend, vond het blijkbaar ook te koud, want met een beetje zon stralen ze mij altijd de lente tegemoet, moet hem alleen wel onder controle zien te houden. Capsella bursa pastoris, vooral het laatste stukje, is ook zo’n naam (herderstasje, wanneer je naar z’n zaadjes kijkt is het  je helemaal duidelijk). Kom later nog verder terug op What’s in a name.

Zag eindelijk puntjes van bollen die ik laat in het najaar nog in de grond stopte, en zie ook de bollen die eigenlijk verplaatst hadden moeten worden voorzichtig boven piepen.

Wist niet wat ik zag, een bloem in de gele scabiosa, Cephalaria gigantea.

Al een paar keer opgemerkt tijdens eerder gemaakte fietstochtjes en nu ook op de volkstuin, lijkt wel of de madeliefbloemetjes dit jaar veel groter zijn dan anders?????

De knoflook staat er prima bij.

Thuis hebben de sneeuwklokjes het omzagen van de els overleefd, in de voortuin bloeien de Amerikaanse vergeet mij niet, en de blauwe anemoontjes onder de hazelaar……en spotte een witte annemoon!!! onder de heg piept een zacht blauw longkruidje, bij de voordeur doet de paarse kerstROOS het prachtig, en een van de drie primula’s is Primula veris.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Antje's Tuin

Antje

Dag Veris,

Genoeg werk aan de winkel
Maar ook veel te genieten

Hartelijke groet

Antje

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Altijd waardeloos als er wat omgaat en zeker als het licht in de tuin drastisch verandert. Blijft altijd genoeg over en sommige planten krijgen een beter kans. Jammer dat een kerstroos altijd zo naar beneden kijkt. Jij hebt hem in een pot staan, kun je hem tenminste even optillen. Hopelijk hebben we het u even gehad met die wind. Water is niet zo’n probleem. Daar reageert bijvoorbeeld mijn Japanse sneeuwklokjesboom altijd goed op: rijjke bloei. Wie weet.
Groetjes en fijn weekend,
Paul.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK