Groei&Bloei Lentetuin

Lentetuin

Lentetuin

De lente begint al voor de veertigste keer........in Breezand

Daar tonen zo’n veertig bedrijven uit het Noordelijk zandgebied hun prachtige bolbloemen en noviteiten aan het publiek. Het Noordelijk zandgebied het grootste aaneengesloten bloembollengebied in de wereld.

De fine fleur van de kwekers staat opgesteld langs zonnige stranden en tropische plekjes, ware kleurexplosies van tulpen, zantedeschia en de prachtigste lelies.

Zeer oude tulpen rassen van de Hortus bulborum, Limmen tegenover de nieuwste tulpen die zelfs nog geen naam hebben, ze worden getoond onder nummer.

Naast tulpen in effen kleur, nieuwe trend?? veel met gemêleerd kleurige bloemen gezien.

Er waren prachtige nieuwe rozerode, gele en bijzondere witte hyacinten, maar ook de mooie driekleurige krokus, Crocus Sieberi Tricolor.

Heb genoten van prachtige veelkleurige, tropische en soms gigantische bloemstukken, diverse soorten bijgoed, bijzondere blauwe druifjes en zacht gele hoepelnarcisjes.

Naast de bolbloemenshow is er nog een gezellige voorjaarsbeurs en agri vakbeurs.

De Lentetuin vindt plaats midden in Breezand.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Paul

Paul

Hoi Veris,
Dit ziet er wel heel fleurig uit. Heb je de hand op de knip kunnen houden of heb je toch al geen ruimte meer in de tuin? Voor een beetje knollen- en bollenmens is dit een iets te zeer verleidelijke plek om te vertoeven. Eindelijk een droge ochtend in de vakantieweek. Fijn weekend.

Reageren op

Antje's Tuin

Antje

Wat een bloemenweelde PRACHTIG

Reageren op

Angela's tuin

Angela

hoi Veris,
wat mooi!!

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK