Groei&Bloei MALVACEAE

Malvaceae

MALVACEAE

De gele bloei is zeker dankzij de teunisbloemen nog opvallend. Andere kleurtinten geven diverse malvaceae-soorten. De stokroos bloeit in voor- en achtertuin in verschillende tinten van wit tot roze rood. Al jaren bewijst een exemplaar tussen de twee keukenramen dat de stokroos prachtig gedijt op een stenige basis.

In de voortuin bloeit behalve diverse stokrozen nu een mooi blauwe hibiscus met de karasteristieke malveacaea bloemvorm.

Dederde malvensoort is het muskuskaasjeskruid. Hier bezocht door vuurwantsen. De kleintjes willen wel eens proberen hoe de kaasjes van het groot kaasjeskruid ruiken.

Eenvoudig, maar daarom niet minder mooi, bloeit in wit de echte heemst.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Wiel,
Wat een prachtige kleuren in je tuin op dit moment!!!!
Wiel heb jij ook het idee dat de Malva-achtige het dit jaar beter te doen dan andere jaren, steviger, groter, kleurrijker?? Vind het echt bloemen voor een natuurlijker tuin, behalve de Hibiscus, die vind ik wat stijfjes. Door de vatbaarheid voor roest hier minder aantrekkelijk. Wel de teunisbloem ontdekt dit jaar, lantaarntjes in de avondschemering, ga ze op EEN na wel allemaal weghalen uit de tuin, die ene mag in zaad schieten en zich uitzaaien, die heeft namelijk een zachte, overheerlijke geur.
Groet

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Wiel,
Wat een prachtbloemen!
Volgens mij hebben we ook van die planten, maar ze staan slecht bereikbaar. Lijken een beetje op nummer 5 van jouw foto’s. Ik moet me er echt een weg naartoe snoeien.
We wonen aan een Lindelaan en dat staat jaarlijks garant voor een heuse invasie van die knalrode kevertjes.
Hopelijk kun je het hoofd koel houden deze week. In midden Nederland is het nu uit de zon 28,5. Ik heb alle cyclamen zaailingen uit de kas gehaald. Als het daar te heet wordt - en die kans is heel groot deze week - gaan ze in rust en de bedoeling is juist dat ze de hele zomer kunnen doorgroeien. Groetjes.

Reageren op

Antje's Tuin

Antje

Dag Wiel,

Wat een prachtige bloemen in je tuin! Ik hoop dat ze de hoge temperatuur die we nu hebben ( hier al 38gr. ) kunnen verdragen! Bij mij heeft de tuin er duidelijk moeite mee. Vooral de hortensia’s en de cosmea’s En we krijgen nog zo’n paar tropische dagen. Goed om na te gaan denken sommige planten te vervangen door andere. Piet Oudolf had al 10 jaar geleden een voorbeeld border in zijn tuin.

groeten Antje

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK