Groei&Bloei Mijn Winter Darling - Blik op de Tuin no. 988, week 2/2021

Mijn winter darling - blik op de tuin no. 988, week 2/2021

Mijn Winter Darling - Blik op de Tuin no. 988, week 2/2021

Ik ben dol op Helleborus. Ze zijn een aanwinst in de winter/lentetuin....Ook in de pot doen ze het prima!

Vorige winter kocht ik een beauty van een Helleborus, bestemd voor een grote sierpot dicht bij mijn kamerraam. Het is een Helleborus uit een collectie die ‘Winter Princess’ heet. Alle cultivars uit die collectie hebben schattige namen, zoals ‘Valentine Darling’, ‘Winter Bells’, ‘Little Darling’ en ‘Christmas Darling’. Mijn Helleborus heet heel toepasselijk: ‘Winter Darling’. Lange tijd stond deze ‘Darling’ prachtig te bloeien en ook het blad was stevig en groen. In de zomer, toen de zon te veel op het terras ging schijnen, heb ik de pot in de halfschaduw gezet en hem verplant om goed de zomer door te laten komen. Gezien zijn prachtige verschijning had ik hem liever in de volle grond gezet, maar ik kon geen geschikte plek vinden; misschien komt dat nog. Het moet in ieder geval een plekje in de halfschaduw zijn, daar waar de grond niet uitdroogt en vruchtbaar en humusrijk is. Eind november heb ik hem tevoorschijn gehaald en terug voor het raam gezet. Eerlijk gezegd zag hij er qua blad goed uit, maar knoppen waren er niet zichtbaar. Ik had zelfs weinig hoop op bloei. Mijn vrees was echter ongegrond, want al vrij snel kwamen er knoppen tevoorschijn. Voor kerst stonden de eerste bloemen in bloei en nu, net na de jaarwisseling, is hij weer de ‘Darling’, zoals ik hem graag zie. Om Helleborus in optimale conditie te houden is het verstandig om de plant in het vroege voorjaar en najaar te bemesten met organische mest. Ook houdt Helleborus van een organische mulchlaag. Oud blad het beste voor de bloei verwijderen!

Anneke

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK