Groei&Bloei Na de buien komen de sieruien

Na de buien komen de sieruien

Na de buien komen de sieruien

De sieruien zijn weer nadrukkelijk aanwezig. In juni volgen de trommelstokjes, die zich rijkelijk uitzaaien. En de buxus staan volop in het groen. Hoe lang nog? Haast nog groener is het mansoor dat staat te glimmen in de schaduw.

De eerste Thalictrum bloeien al. Ook de Erigeron bloeit opvallend eerder in de schaduw, dan die in de zon staan. De hoornbloem is ook zo'n uitbundig bloeinde bodembedekker.
De clematis Miss Bateman is een vroege grootbloemige die bij mij in een pot staat op het terras. Een tweetal clematissen laten het afweten door schimmelziekte. En vervolgens zie je een dor beukkenhaagje die vorig jaar geplant is. Het is een vereiste dat je in de achterhoek dan een druppelslang toepast. Maar soms ben je eigenwijs...
De pindakaasboom/struik doet raar. Een tak komt in het blad, de rest niet. Dit is een jong exemplaar en hij is niet geheel winterhard. Dus ik ben al blij dat er iets aan komt. De pindakaasboom is een struik of boom die midden in de zomer prachtig rood/paars kan bloeien. Een eerder exemplaar heeft het loodje gelegd.
De mooie ogen van Suzanne zijn niet meer zo mooi. Vast en zeker zijn kou en nattigheid de oorzaak.
 

Een vogeltje zit te badderen op de molensteen. Dat ding is echt een succes. Hopelijk komt deze merel verder dan de vorige twee. Een vloog zich dood tegen het keukenraam en de ander werd gegrepen door een valk.
 

De Eucomis in de knop: de rode (bloeide pas na 3e jaar) een 3 jaar oude witte heeft nog niet gebloeid en de witgroene die nog uitkomt. In de tray, de zaailingen in het 2e jaar. Volgens ingewijden kan het 6 jaar duren voordat deze gaan bloeien. Dus geduld..

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Harry,
Wat een bloemenweelde in je tuin!! Hier heeft Fijnstraal ERIGERON karvinskianus zich een plekkie tussen de klinkers op de warmste plek gegeven en bloeit prachtig. Hier nog geen kleur aan wijnruit bloemen, staan ook wat meer in de schaduw. De Eucomis hier heeft niet de optimale zorg gekregen de afgelopen jaren en daardoor waarschijnlijk ook minder of helemaal niet gebloeid. Het plan is om de kwetsbare planten in pot regelmatig te voeden met wormenperculaat

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK