Groei&Bloei nieuwkomers!

Nieuwkomers!

nieuwkomers!

Altijd leuk om een plant die je niet kent, toch te kopen

Kreeg een plantje als atentie van een vriendin : het is een vaste Oost Indische Kers.

De éénjarige kweker had een XXL begonia : de witte vind ik het mooiste ( is maar 1 plantje)

Zag wat in de tuin liggen vanuit het keukenraam? Ik naar buiten, het bleek een prachtige bloem te zijn vd. Hypericum. Had 2 jaar geleden op die plek 2 verschillende soorten gepoot, waarvan er maar één flink gegroeid is en al vroeg heeft gebloeid dit jaar en mooie bessen heeft gemaakt. Ik denk dat de andere gebrek aan vocht heeft gehad, want de sproeier komt niet tot die plek. Maar door de vele regen van de laatste weken is tie toch tot leven gekomen. Op een andere plek staat nog een ander soort, die bloeit nu nog. Deze zaait zich uit, maar tussen de vele varens lukt dat niet altijd. Heb ook een overzicht gemaakt van het veldje wat aanvankelijk een rozenveld ( roos Rugosa) moest worden. Is nu varens, hypericum, geitebaard, vrouwenmantel, maagdenpalm en niet te vergeten de bosaardbei.          Helemaal OK , de natuur bepaalt wat goed is voor de plek.  

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
Heel mooi de kleuren rond je terras!!! De begonia lijkt zo kwetsbaar maar is een ijzersterke die ook nog eens tegen veel water kan.
Bij Oost-Indische kers moet ik altijd aan Monet denken, die ze heerlijk hun gang liet gaan over het grindpad en de bogen in zijn tuin. Heb ze één keer op de tuin gezaaid en sindsdien al een aantal jaren vaste p(k)lant op de tuin.
Groet

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK