Groei&Bloei November 2021

November 2021

November 2021

Wat is t alweer vroeg donker…………

Vandaag weer lekker in de tuin gewerkt. Er was een hele hoop blad de tuin ingewaaid. 
Er is weer een hoop gebeurd. De nazorg van de ziekenhuisopname van mn man eiste wat bezoek aan t ziekenhuis en wat onderzoeken. Je dag is er gauw mee gevuld.

verder organiseer ik ook de diabetescollecte hier, dus dat is ook druk.

er is een tuinontwerpster bij ons geweest om een tuinschets te maken met verharde paden, waar ook een rollator op past. Een door haar aangeraden hovenier is geweest en we wachten op de offerte, best spannend.

de tuin doet z'n best om nog wat kleur te laten zien. De Persicaria en de Hemelsleutel staan mooi rood tussen t groen geel en bruin.

gister t vetblok weer geplaatst. T blijft druk met mussen en mezen in de tuin.ze moeten de voerpaal wel delen met een muis. Dat levert wel wat schrikreacties op! we genieten ervan als we de vogels aan zien vliegen als de muis er ook zit te bikken. Helaas zien we nog geen groenlingen en puttertjes.

iedere avond komen trouw de egels, verschillend van klein tot fors af en toe is t een heel gedrang tussen al die spitse snuitjesom bij de lekkere hapjes te komen.

Ik kon t niet laten... heb met naaldviilten en egeltjesstof mn eigen egels gemaakt.

mn lampionnetjes-herfstkrans heeft een mooie verlichting gekregen. Had een bos van die lampionnetjes gekocht maar de stelen waren zo slap dat je er niet  mee kon bloemschikken...balen.

de enige manier was de glazen bokaal vullen met afgeknipte  exemplaren en er zaten nog mooie vergane lampionnetjes in van vorig jaar met haarfijne overgebleven nerfjes .De echte lampionnetjes zijn net zo gedeukt als de vilten lampionnetjes. 

Tot mn verbazing maakt de Crocusmina z'n bolletjes onder elkaar, kan je die nu zo scheiden?

Bij t bladruimen  kwam ik veel leven tegen, er zijn heel veel kleine huisjesslakken, veel regenwormen en pissebedden.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Dag Angela,
het muisje is mooi in beeld gekomen. De egel is net echt! mooi gemaakt.  De echte zouden er misschien zo op afkomen.. Het is wel fijn dat je tuin goed toegankelijk blijft als hulpmiddelen noodzakelijk zijn. Wellicht scheelt het ook wat in onderhoud. Heb 2 onlangs ook grind verwijderd voor betonnen stenen. Is gemakkelijker geworden voor schilderwerk en schoonmaak van ramen. De crocosmiabolletjes kun je er afhalen/scheuren om te vermederen. Moeten ongeveer 5 cm diep de grond in. Bij strenge vorst en natte grond goed afdekken. Ze kunnen tegen -10gr. groet Harry

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Angela,
Heel veel succes met alle plannen/uitvoering van veranderingen in jullie tuin, spannend en een uitdaging om in de toekomst samen van de tuin te kunnen blijven genieten.
Vandaag een heerlijk zonnige dag, heb het er van genomen, lekker gefietst, zag tot mijn verbazing nog heel veel bloemen in de bermen: heel veel witte dovenetel, maar ook boterbloemen, witte schermbloemen en enkele rode klaver, een paardenbloem en veel bloeiende grasjes. Vind dit najaar veel meer somber en donker dan vorig jaar, en nog lang niet bij het keerpunt van de zon.
Heerlijk om zo creatief te zijn met vilt enzo en daarmee SKITTERENDE egeltjes van buiten naar binnen kunt halen!!!!

Reageren op