Groei&Bloei Om een kleurrijk vliegenscherm te maken…

Om een kleurrijk vliegenscherm te maken…

Om een kleurrijk vliegenscherm te maken…

… is er genoeg te vinden in de herfst.

Het rondje door de tuin toverde een kralenpracht aan 'bessen' tevoorschijn. Lekker voor de vogels nu en straks, jammer voor ons als ze weer weg zijn. De foto’s laten de aspirant kralenkettingen in een vogelvlucht zien. In een reactie op mijn vorige logje schreef Angela: Heb op m’n tienerkamer ooit eens een soort vliegengordijn van eikels gemaakt als een afscherming. Dagen gaten met een spijker in eikels getimmerd en ook naderhand de nodige zere duimen gehad van de misslagen en dan met een grote naald met touw erdoor. Nou, hier zal naald en draad meer dan voldoende zijn.

De laatste foto laat een kant en klare toevalsketting zien met van die nostalgische kralen. Ontsnapt aan de snoeischaar overleefde een groene loot aan de bonte kardinaalsmuts door mijn gebrek aan tuintijd. Af en toe is het helemaal zo erg nog niet om niet aan alles toe te komen. Zo gaat mag deze wit met oranje zwerver bij ons in de knollentuin gerust de winter in.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Compliment!!!  Het genoegen en plezier van jouw actie als reactie straalt er van alle kanten af.
Toppie Paul, fijn weekend.
Groet

Reageren op

Paul

Paul

Dank je wel Veris.
Het is moeilijk niet vrolijk te worden bij het zien van al die kleuren. En dan hebben we het nog niet eens over al dat fraaie blad.
Groetjes, Paul.

PS de hulst heeft echt veel meer bessen dan vorig jaar. Is dat bij jullie ook?

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Zou het niet weten Paul, geen hulst in de tuin en ook niet in mijn omgeving. Wat hier wel opviel is dat de hortensia’s het uitzonderlijk goed deden, ze groeiden groter uit en zaten barstensvol bloemen, hier in de straat hortensia’s waar tot nu toe steeds nieuwe bloemen kwamen.
Groet

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK