Groei&Bloei Over een sperwer…

Over een sperwer…

Over een sperwer…

… die beukennootjes at?

Als het met een plof sneeuwt in oktober is er altijd wat bijzonders aan de hand. Eigenlijk is het ieder jaar weer wachten tot het een keer gebeurt en meestal zie je het pas als alles achter de rug is. Zoals ook dit jaar. We hebben nog maar twee beuken in de tuin een rode en een groene beuk. De laatste geeft de meeste nootjes en het is er ook drukte van belang, voornamelijk houtduiven die elkaar het leven zuur maken om de beste/meeste nootjes. Soms zijn ze zo druk met elkaar dat ze even niet opletten. Een wit met zwarte schicht schiet door of langs de beuk, een plof of klap en een warreling aan veertjes. Gelukkig is de duif al helemaal verdoofd eer die merkt wat er gebeurd is en hij of zij al die opgepeuzelde beukennootjes via een omweg offreert.


Wat rest zijn wat veertjes en nog voldoende beukennootjes voor nog meer veertjes…
 

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

antje.bomer@groenelaantje.nl

antje.bomer@groenelaantje.nl

Dag Paul,

Het zijn geen ‘mooie’ taferelen om naar te kijken, maar het is de natuur! Toen wij ruim 30 jaar geleden ons 2 onder 1 kap woning verruilden voor een vrijstaande woning in het bos moest ik zo wennen aan dit soort dingen. Diverse keren ben ik naar de dierenarts gereden met een vogel of eekhoorn die er niet best aan toe was. Wij hebben altijd poezen gehad en ik wilde niet dat die er bij konden komen. Inmiddels ruim ik zelf dode vogels op die tegen het raam zijn gevlogen. Toen mijn kleinkinderen nog heel jong waren moest ik altijd een serieuze begrafenis organiseren. Ze kennen dit van het begraven van onze katten. Er liggen er inmiddels 2 van ons, 2 van mijn oudste zoon en 1 van mijn ex-schoondochter.

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Het is natuur: ieder voor- of najaar gebeurt er zoiets, maar ja we hebben ook een vogelrijke tuin waarin de vogels letterlijk ‘vogelvrij’ zijn. Het heeft zo zijn twee kanten…
Hartelijke groeten

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK