Groei&Bloei Prachtige Pleione

Prachtige pleione

Prachtige Pleione

Ik ben altijd in om iets uit te proberen en nog leuker is het om iets over te houden en nog eens te proberen...

Met de wisseling van de seizoenen hang ik in mijn woonkamer steeds vier foto’s op van bloemen of planten die op dat moment of iets verder in de tijd de show stelen. Op dit moment hangt er een prachtige foto van Pleione formosana tussen. Pleione is een klein geslacht van miniatuur- c.q. aardorchideeën, die ongeveer 16 soorten omvat. Deze soorten komen van nature voor in de bergen van een aantal Aziatische landen, zoals in de Himalaya. Pleione is o.a. te herkennen aan haar bijna bolachtige pseudobulben, die aan het einde van het groeiseizoen verschrompelen en die je moet verwijderen. In de tussentijd hebben zich dan, als het goed is weer nieuwe ‘babybulbs’ gevormd. Pseudobulben of wel schijnknollen zijn de aan de basis verdikte stengels van orchideeën. De naam van deze aardorchidee vind ik even mooi als de bloem zelf. Pleione is vernoemd naar de moeder van de zeven Pleiaden uit de Griekse mythologie, de oceanide Pleione, die  vast ook een schoonheid moet zijn geweest��.

Kort nadat ik de foto had opgehangen bedacht ik me ineens, dat ik ergens in mijn serre of kasje nog een pot met dit gewas had staan, maar waar…Vol wroeging ging ik op zoek, omdat ik zo nonchalant met haar was omgegaan. Toen ik mijn Pleione vond, bleek er gelukkig niet veel mis te zijn. Ik had haar, zoals het hoort, gelukkig op een vorstvrije plek weggezet. De vraag was echter, hoe nu verder? Op www.pleione.info vond ik gelukkig genoeg antwoorden om mijn pseudobulben weer aan de groei te krijgen. Nu afwachten of het lukt!

Anneke

 

 

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK