Groei&Bloei Romantiek in bloemen - Blik op de Tuin 848

Romantiek in bloemen - blik op de tuin 848

Romantiek in bloemen - Blik op de Tuin 848

Rozen, romantiek, het was allemaal te vinden op Keukenhof, maar natuurlijk ook prachtige bolgewassen...................

Het thema van Keukenhof is dit jaar ‘Romantiek in Bloemen’. Niet alleen zijn bloemen onlosmakelijk met romantiek en liefde verbonden, maar is de historische basis van het park ten tijde van de romantische stroming ontworpen en gerealiseerd. Landschapsarchitecten Jan David Zocher en zoon waren verantwoordelijk voor het ontwerp. De Romantiek deed zich aan het einde van de 18e en in de 19e eeuw zowel in de kunst als het filosofische leven gelden. In die periode nam de belangstelling voor de natuur toe, maar ook voor andere culturen. Reizigers en planthunters namen nieuwe planten uit verre oorden mee naar Europa. De Engelse landschapsstijl deed zijn intrede als tegenhanger van de Franse baroktuin, zo ook in de kasteeltuin van Keukenhof.

Het thema is overal in terug te vinden. Zo is er de Cupidotuin, met een ‘Kissing Gateway’, waar de romantiek niet van de lucht is en u moet oppassen voor Cupido’s pijlen. Toepasselijk is ook de Holiday Romance garden met tropische sferen en u kunt in de Oosterse romantiektuin van Rob Verlinden inspiratie opdoen voor eigen huis en tuin. Het bloemenmozaïek, waarin in oktober 2017 50.000 bollen zijn geplant, staat ook in het teken van Romantiek en bevat tulpen, blauwe druifjes en krokussen. Afgelopen week stond in het Oranje Nassau Paviljoen tijdens de grootste rozenshow ter wereld, het symbool der liefde centraal. Honderd internationale rozentelers namen eraan deel. Vooral toekomstige bruidsparen konden hier, gezien de prachtige arrangementen, zoals gedekte bruidstafels en opgemaakte oldtimers, hun hart ophalen. Bijzonder was trouwens Rosa ‘Red Eye’, een prachtige rode roos met een ongewoon groen hart.

Anneke

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK