Groei&Bloei Rupsje nooit genoeg - Blik op de Tuin no. 908

Rupsje nooit genoeg - blik op de tuin no. 908

Rupsje nooit genoeg - Blik op de Tuin no. 908

Ze zijn vreselijk die rupsen in je tuin, zeker als ze aan je geliefde roos eten....maar vaak zijn het later prachtige vlinders...

Rupsje Nooitgenoeg is de hoofdpersoon in een gelijknamig prentenboek, geschreven door Eric Carle. Het gaat over een rupsje dat altijd honger heeft. Nou kan ik u vertellen, dat dit rupsje ook in mijn tuin bijna geschiedenis geschreven heeft. Maar door oplettendheid van mijn kant heb ik er een stokje voor kunnen steken. Wat is er gebeurd? Zoals een goed tuinier betaamt, wandel ik regelmatig door mijn tuin om te kijken hoe alles erbij staat. Wie schetste mijn verbazing toen ik op een morgen mijn prachtige Rosa ‘The Fairy’ in aangevreten toestand aantrof, terwijl ik haar de avond ervoor nog zo had bewonderd. Tientallen kleine groene rupsen van ongeveer 1 centimeter groot  en door hun camouflagekleding bijna niet waarneembaar, deden zich te goed aan de knopjes van mijn mooie roosje. Naar de gifspuit grijpen doe ik niet, dus ben ik ze maar met de hand gaan verwijderen. Eén voor één heb ik ze weggeplukt. De volgende dag waren ze nog niet verdwenen en heb ik de handeling nogmaals herhaald en daarna nog een keer.…… Uiteindelijk was ik de lastposten de baas en had de roos tot mijn geluk minimaal onder de aanval van Rupsje Nooitgenoeg geleden.

Groene luis, die meestal aan het begin van het seizoen, hun snuitjes laten zien, bestrijd ik met een koude waterstraal. Daar weten ze meestal geen raad mee en ook zij kiezen dan het hazenpad. Het is dus een kwestie van opletten in de Levende tuin. Een rupsje hier of daar kan natuurlijk geen kwaad (rups = vlinder), als het dan maar geen buxusmotrups is!

Anneke

 

T @blikopdetuin www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: ; activiteiten Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK