Groei&Bloei Tromgeroffel

Tromgeroffel

Tromgeroffel

Op de 1e foto is het duidelijk waarom de Allium sphaerocephalon ook wel trommelstokjes heten. Het is een kleine sierui die eind juni uitkomt maar ook al waarde heeft in de knop. Hij zaait zich enigszins uit en kan prima dienen als weefplant tussen bijvoorbeeld grassen.

In de berm staat bij de buren de gele brem volop in de bloei. Elders zag ik blauwe lupine langs de straat staan. Weer eens wat anders! De blauwe korenbloemen bij mijn blokhut zijn inmiddels ook in de bloei gekomen. Er staan er momenteel veel eenjarigen langs de sloten. Door de nattigheid van afgelopen tijd, gevolgd door droogte zie ik een behoorlijk gevarieerde en andere vegetatie dan voorgaande jaren.

In de vijver komen de eerste bloemen ook uit, de witte waterlelie, gele lisdodde en een blauwe/gele iris. De vissen zoeken de warmte op in de ondiepere gedeelten van de vijver.

Romke van de Kaa vind de boerenjasmijn een struik met weinig sierwaarde, maar hij heeft wel een bedwelmende geur!

De Calcycanthus hartlage wine ofwel specerijkruid is een struikje met een mooi paarse bloem. Dit zijn er niet zoveel, maar ook het blad blijft mooi groen.

De blauwe geranium prat. Mrs kendall clark is eigenlijk een eenjarige en zaait zich behoorlijk uit. Een makkelijke geranium die zich bij overdaad gemakkelijk laat verwijderen.

Van het zonneroosje heb ik 2 soorten, heliantheum the bride (wit met gele knop) en de Wisley primros is lichtgeel met een donkergele knop. De laatste combineer is met blauwe veronica en gele kruisdistel. Zonneroosjes zijn halfstruikjes,  bloeien alleen bij zonlicht maar bloeien wel lang. Ook zijn ze in roze, rood en oranje kleuren verkrijgbaar.

De stermaagdenpalm/Amsonia tebernaemontana heeft een bloem met een erg lichtblauwe kleur. Een plantje die ik niet zoveel tegenkom.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Paul

Paul

Hallo Harry,
Het kan aardig roffelen bij jou zo te zien. De Amsonia bloeit bij jou eerder dan hier. Waarschijnlijk heb ik een andere soort/cultivar ciliata ‘Selekt’ ooit gekocht bij Hans Kramer. Ook in ons dorp heeft de gemeente ingezet om bermen te beplanten met vast planten in plaats stroken gras. Minder maaien en voor ons ziet her er fleuriger uit.
Fijn weekend.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Harry,
Wat weer een prachtig rondje door je tuin, mooie herinneringen aan lupine komen boven, heb nog niet zijn juiste plekkie in mijn tuin kunnen ontdekken. Kende mensen die een hekel hadden aan de geur van de jasmijn. Mooi het specerijkruid!!! Mijn zonneroosjes heten: slaapmutsje! Veronica hier bijna niet in toom te houden, maar wel heel erg mooi!! Net als Amsonia!

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK