Groei&Bloei Tuin renovatie

Tuin renovatie

Tuin renovatie

En dan is t zover

Maandag is de hovenier begonnen.

eerst werd de Leylandii- haag weggehaald. Een zee van ruimte kwam te voorschijn én de windvang was weg. Mn hortensia staat nu een beetje voor t eerst in de wind.

alle oude struiken zijn eruit gehaald. Ze waren niet mooi meer, maar mij ontbrak de kracht om ze eruit te scheppen met 2 zere polsen. Mijn man lukt t ook niet meer, dus zijn we wat blij met onze hovenier. Er stond een grote afvalcontainer en daar kon van alles in. 
de hovenier heeft  gelijk de wilgen geknot . Eentje was er dood gegaan die is nu ook weg.

T gras is weggeschept , er komt straks een mooi egaal pad te liggen. Er was een behoorlijk hoogteverschil tussen onze oude tuin en t nieuwe in 2007 aangekochte gemeentegrasveld. Wij hadden dat opgelost met muurtjes erom heen te stapelen. Dit verschilt wordt nu geegaliseerd.

en tja de aarde die uit de uitgegraven grond komt, die gooi je niet weg, dus is dat op de planten terecht gekomen.

Hopen bolletjes die te voorschijn kwamen staan nu in potten te wachten om straks weer geplant te worden.

t wordt een heel spannend voorjaar. Dat weet ik zeker.

maar ik kan nu hier blijven wonen met mn artrose knietjes. Ik stuur wat foto's mee.

in de zithoek staan nu de planten op de enigste plek , waar niks gaat gebeuren.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (5)

Jopie

Jopie

Een hoop werk maar het zal vast wel heel mooi worden.

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

Allemachtig alles is zo’n beetje op de schop gegaan! Het zal zeker een spannend voorjaar worden, wat komt er nog tevoorschijn! Of gaat de hovenier ook de beplanting aanvullen.
Maar goede looppaden door de hele tuin zal fantastisch zijn!
Heel veel sukses met alles.

groetjes Antje

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Angela,
De kop is er af, moet eerst ergeren wil het beteren! Je krijgt een totaal andere tuin, open, ruim en paden van waaraf je schoon en droog kunt koetelen.
Lijkt wel of de aarde goed droog is, dat werkt zoveel prettiger en zoveel beter voor de structuur van de aarde!! Nog effe en dan komt het leukste van de klus, PLANTEN en GENIETEN!!!!

Reageren op

harry hakvoort

harry hakvoort

Een beste klus Angela. Grondverzet brengt een boel werk met zich mee! Met licht en lucht krijgen nieuwe planten weer meer kansen. FF door de rommel heen kijken en het wordt weer een mooi resultaat. succes en veel plezier met de nieuwe aanplant.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Angela,
Wat een pittige klus, zelfs voor een beroeps! Maar je wint er ruimte en veel licht door. Het ziet er hier op de plaatjes nog ongemakkelijk uit, maar ik lees straks van je vorderingen. Groetjes.

Reageren op