Groei&Bloei Tuinieren op een balkon, op 10 hoog

Tuinieren op een balkon, op 10 hoog

Tuinieren op een balkon, op 10 hoog

Hallo, 

Ik geniet al van mijn balkon (het is ruim en ik kijk vrij uit over Schiedam), maar kan er nog zoveel meer mee doen. Nu ik even twee weken vrij van mijn werk ben maak ik daar eens werk van. 

Wat heb ik? 18m2 op het zuiden, op 10 hoog. Ik heb er twee zitplekken: een loungeset, en een eet/werktafel. 

Wat wil ik? Zitten tussen de potten en bakken met veel mooie bloeiende planten. En een mini-vijver. En een mini-moestuin. Dus dat ben ik nu aan het creëren, en het lijkt me leuk om hier bij te houden hoe het zich ontwikkeld! 

De mini-vijver staat er inmiddels. Zie foto. Heel simpel; 1 mandje met diverse planten erin waaronder een waterlelie. Net nieuw zoals je kunt zien, hij staat er pas een paar dagen, het moet nog gaan groeien en bloeien. Als compleet setje te koop bij Bakker Hillegom, trouwens. Kost nog geen twee tientjes. Ik laat je weten/zien of het wat leuks wordt. 

De planten om de 15 bakken en potten die ik al had maar die opgestapeld in een hoek stonden mee te vullen zijn aangeschaft en worden hoop ik binnen enkele dagen bezorgd. Ik rij geen auto, dus moet ze laten bezorgen. Er zitten siergrassen bij, lavendel, hortensia, campanula, en meer. Om straks te kunnen genieten van ruisend gras, van geur, en van kleur. Het resultaat zie je later. 

En moestuinieren ga ik doen in één bak van 96 bij 66cm, gebruik makend van de Makkelijke Moestuin website en app. 12 soorten groenten in die ene bak...ja dat kan. Zie die website voor info en alle benodigdheden. Ik ga mijn moestuintje vrijdag opzetten (dan wordt die bezorgd); meer daarover ook later.  

Kortom: water, bloemen, en groenten, ik heb het straks allemaal. Ik kan niet wachten. 

Groet, Jim 

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK