Groei&Bloei Tweedledee en Tweedledum

Tweedledee en tweedledum

Tweedledee en Tweedledum

Historische steden met eeuwenoude tuinen zijn en blijven een feestje.........

Een rondleiding door de (assistent)hoofdtuinman van een Engelse universiteitstuin is als de kers op een slagroomtaart. Dat genoegen viel ons ten deel tijdens een bezoek aan de beroemde Clare College Gardens. Clare College is de twee na oudste universiteit in het eeuwenoude Cambridge en in 1326 gesticht. Via Clarebridge, de oudste brug van de stad over de rivier de Cam, komt u bij de Scholars Garden, die rechts voor de entree naar de oude binnenplaats van het gebouw ligt. In deze tuin, dichtbij het gebouw, staat een enorme Taxus die zijn grillige snoeivorm dankt aan de vele, verschillende handen die de struik hebben gesnoeid. Grappig zijn ook de twee taxussen aan de rivierzijde, die inmiddels zo zijn uitgestoeld en naar elkaar gegroeid, dat zij door hun vorm de koosnamen Tweedledee en Tweedledum (twee figuren uit Alice in Wonderland) hebben gekregen. Voor de brug aan de overkant van de Cam ligt de prachtige Fellows’ Garden. Deze tuin was ooit een moeras en de hier ontstane waterhuishouding heeft zowel voor- als nadelen. De huidige vorm van deze tuin is te danken aan het ontwerp van voormalig staflid Nevill Willmer, die na WO II de opdracht kreeg om de toen verwaarloosde tuin in ere te herstellen. Oude hagen zorgen voor een opdeling van deze prachtige Engelse tuin. Naast een formele, verdiepte tuin met een fraaie, strakke vijver, is er ook een subtropische tuin, waar het, door de gunstige ligging, voor exoten, zoals de banaan, goed toeven is. Mocht u eens in Cambridge zijn, dan zijn beide tuinen zeker een bezoek waard: http://www.clare.cam.ac.uk/College-Gardens/

Anneke

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK