Groei&Bloei Vaarwel 2020 - Blik op de Tuin, week 53 2020

Vaarwel 2020 - blik op de tuin, week 53 2020

Vaarwel 2020 - Blik op de Tuin, week 53 2020

2020 was een jaar om niet snel te vergeten.....

2020 was een van die jaren, die heel veel mensen, waaronder ik, snel willen vergeten. Wie had gedacht, dat een virus mondiaal zo’n verlammende werking zou hebben op alles en iedereen. Door het verminderde aantal sociale contacten en bezigheden ontstond er veel tijd die om een andere invulling vroeg…. Ook maakte de lockdown in de eerste maanden van het jaar duidelijk hoe fijn het is om ruimte om je heen te hebben, al dan niet buitenshuis. Bezitters van een tuin hadden het voorrecht om wanneer ze wilden in hun eigen groene bubbel te stappen, terwijl anderen in hun flat of appartement opgesloten zaten en geen kant op konden. Des te meer kwam het belang van GROEN in de directe omgeving naar voren; al was het alleen maar als verzachting van de moeilijke omstandigheden. Van al die overvloed aan tijd heeft mijn tuin in ieder geval geprofiteerd. De buxusmot heeft het zwaar gehad en ik heb hem geregeld vakkundig de deur gewezen. Hopelijk is zijn aanwezigheid in 2021 niet noemenswaardig meer te noemen. Ik heb gestekt, gezaaid en geoogst en de doornloze braam, die af en toe de kop nog op steekt, heeft plaats gemaakt voor een mooie buitendruif, die door het mooie weer een goede groeispurt heeft gemaakt. Verder heb ik nog niet eerder zoveel verschillende insecten en vogels in mijn tuin gezien, maar toch hoop ik dat het volgend jaar anders zal zijn, niet zoals het was, maar beter….met meer aandacht voor groen, want zonder kunnen we niet! Blijf gezond en een groen en gezond 2021 toegewenst!

Anneke

T@blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK