Groei&Bloei VAN DICHTBIJ

Van dichtbij

VAN DICHTBIJ

Een vorig jaar gekochte kamerazalea heeft de winter buiten doorstaan en tooit zich met lieflijke bloemen. Een spinnetje wil die pracht wel eens van dichtbij bekijken.

Door voorlangs de sneeuwbal te vliegen wil een kraai van dichtbij laten zien dat er een uiterst verschil is tussen wit en zwart.

De bemanding van een heteluchtballon zag vanuit de verte dat een interessante tuin genaderd werd daarom werd besloten het hoogtepeil iets te verlagen om meer van dichtbij te kunnen bekijken. Het leek erop of slechtziendheid over zweefde want de ballon dreigde in Eindelooshaof aan de grond te gaan.

Gelukkig steeg het niveau op het laatste moment weer en kreeg men vanuit de mand een ruimer zicht op de tuin dan van dichtbij.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

antje.bomer@groenelaantje.nl

antje.bomer@groenelaantje.nl

dag Wiel,

Je zag ze / het vliegen….. dat was wel even spannend, je zult zo’n heette luchtballon maar in je tuin zien landen. De azalea is beeldschoon! Had zelf zo’n soortgelijke ervaring met een witte azalea : heeft prachtig gebloeid, maar toen hadden we een paar dagen nachtvorst en alle bloemen schrompelden ineen, maar de blaadjes zien er nog frisjes uit.

groetjes Antje

 

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Wiel,
Mooi om in een plaatje wat extra’s vast te leggen, bewust of onbewust.
Spectaculair gezicht een ballon die lijkt te willen landen in je tuin, of was het bewust aan het dalen om iets bijzonders beter te kunnen bekijken.
Bij mooier weer, zomers, op de volkstuin, richt ik mijn blik vaak naar het westen, want daar, ergens bij Winkel, ligt een opstapplaats voor luchtballonnen, het bewegen van de ballonnen door de lucht iedere keer een mooi gezicht, er zelf in zitten…....... In de neus van West-Friesland zelden ballonnen in verband met water rondom ons.
Hartelijke groet

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Wiel,
Hier hebben we een aantal azalea’s die de afgelopen jaren ‘s winters in de schuur hebben gestaan. Slechts één bloeit er rijk. De andere hebben we nu in de tuin gezet. En gaan ze dood, jammer dan. Het loont om eens in een bloem te kruipen. Die spin zat werkelijk eersterangs. In de ballon hadden ze daar denk ik geen oog voor….
Groetjes

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK