Groei&Bloei Van die vijg blijf je af…... no. 976 2020

Van die vijg blijf je af…... no. 976 2020

Van die vijg blijf je af…... no. 976 2020

Een vijg en een vijg........hier en in Singapore..........

Normaal doe ik niet zo gek, maar ik ben deze week, tussen de buien en het druipende gewas door, toch naar mijn vijg in de tuin gelopen. Mijn vijg hangt vol bijna rijpe vruchten en ik was benieuwd of er al een rijp was. Geloof het of niet, maar drie dikke pissebedden hadden toevallig hetzelfde plan opgevat en waren precies op de enige rijpe vijg beland, die er aan de boom te vinden was. Jammer voor ze, want die vijg was nou net voor mij en lekker dat die was…. Door het warme en soms tropische weer in de afgelopen maanden, had ik gehoopt, dat ik een grotere oogst zou hebben. Helaas gooit het regenachtige weer van de laatste weken roet in het eten, jammer.

Toevallig was het op dezelfde dag, dat mijn zoon uit Singapore me een foto stuurde van een tropische boom. Hij vroeg me wat voor parasiet er op de stam van de boom te zien was. Toen ik hem vertelde, dat het waarschijnlijk de vruchten van de boom waren, zoals ook de cacaoboom zijn vruchten aan de stam draagt, had hij al snel gevonden om welke boom het ging. Op de foto stond een Ficus variegata, een tropische vijg, die in een groot deel van Azië voorkomt, maar ook op de eilanden in de Stille Oceaan en in Australië; familie van mijn vijg, Ficus carica ‘Brown Turkey’. Wereldwijd zijn er veel soorten Ficus en er zijn ook soorten, die uitstekend geschikt voor huiskamer of kantoor zijn, zoals Ficus Benjamina en Ficus elastica.

Anneke

Blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland. Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK