Groei&Bloei VAN VERVAL TOT HOTEL

Van verval tot hotel

VAN VERVAL TOT HOTEL

Wat ooit leek op de Schreeuw van Edvard Munch is dermate onderhevig geweest aan tijdsinvloeden dat er alleen een gatenlusthof is overgebleven. Een lusthof is het en met name voor insecten, vogels en ander gedierte. Insectenhotel is intussen een makkelijk verkoopbaar modeverschijnsel geworden dat aan de nodige wetten moet voldoen om onderdak te kunnen bieden aan de zo bedrijgde insecten. Verschillende diameters van de vliegopening zijn belangrijke voorwaarden om gasten te ontvangen. Laat men de natuur zijn gang gaan dan ontstaan vele aantrekkelijke onderkomens voor insecten, vogels en andere verblijfzoekenden om voor voortplanting te zorgen of om anderszins onderkomen te vinden.

Zouden de tuinbezigheden het toelaten dan wil ik wel tijd besteden aan het op maat knippen van stukken bamboestengel en deze gebundeld volgens de wetten van de insectenhotelbouwers opstellen. Vooralsnog laat ik de bamboe de tuin sieren en hier en daar planten die dat nodig hebben helpen overeind te blijven. De constructie van dierenverblijf laat ik zoveel mogelijk aan de natuur over: wel zo vertrouwd.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Angela's tuin

Angela

Hoi Wiel,

weet je wat nu de grap is van de bamboebuisjes-insectenhotels?
De specht heeft ze ontdekt als een soort Mac Donald.
Bij de meeste insectenhotels zitten de buisjes niet vastgelijmd.
We waren bij de Orchideeentuin in t Gerendal in Limburg. Daar vertelde de mevrouw die daar toezicht hield, dat er in een oude boom een spechtennest zat. Helaas hadden de ouders de insectenhotels op t terrein ontdekt en die gesloopt , buisje voor buisje gecontroleerd en er uitgetrokken.
De volgende dag keek ik bij ons naar buiten en…..zat de specht er buisje voor buisje uit te trekken en tussen de planten te gooien, helaas pech voor hem .......t insectenhotel hing er nog niet zo lang.
Dit jaar heb ik voor t eerst Knuffelbijen….niet lachen ...in de tuin gehad met t bijbehorende hotel en dat was heel erg leuk . Het waren metselbijen. Heb alweer een koker met cocons besteld voor dit voorjaar..

Reageren op

antje.bomer@groenelaantje.nl

antje.bomer@groenelaantje.nl

Dag Wiel,

Daar kan geen tuincentra tegen op, Dit zijn de meest mooie nest- en of voederplekken!!!!

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Wiel,
Leuk hoor deze natuurlijke woongelegenheid. Ik vroeg me af ook er vlinders zoals dagpauwoog en kleine vos in die grote gaten overleven. Heb je wel eens gekeken? Groetjes.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK