Groei&Bloei Verbascum lychnitis, zachtgeel

Verbascum lychnitis, zachtgeel

Verbascum lychnitis, zachtgeel

Zag dit (voor)jaar heel veel kool/mosterdzaad langs de kant van de weg, leek wel of zij het fluitekruid aan het verdringen waren, zag later, zou ook te maken kunnen hebben met de bloeitijd, maar viel mij op, vandaar de vraag: rukt het geel op, met een mooie reactie van Paul.

Op de volkstuin van de week eindelijk bloei bij een Verbascum (denk) de melige Verbascum Verbascum lychnitis, al lang nieuwsgierig want zag aan blad dat dit een Verbascum was die nog niet eerder op de tuin was, een super zachtgele met mooie oranje meeldraden. Net als alle Verbascums op de tuin staat ie er krachtig en prachtig bij (ideale weersomstandigheden?).

Ook de zachtgele leeuwenbekjes, de zachtgele met een tikkie roze slaapmutsje tussen de overwegend oranje en boterbloemengele exemplaren en de prachtige in allerlei roze/witte duizendschonen zijn dit jaar flinke en stevige planten, net als de hemelsblauwe en witte juffertjes en de knalrode klaprozen

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Paul

Paul

Hoi Veris,
Mooie toorts die zacht gele. Imposante plant ook. Prachtig gezicht hoor die warboel van juffertjes. Heb je die duizendschonen zelf gezaaid en is dat goed te doen?
Groetjes,
Paul.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Weet niet meer of ik de eerste duizendschonen zelf heb gezaaid, gestekt of gekocht. Kijk bij mooie bloemen in boeket altijd of ik daar stekjes van kan nemen, jonge takjes zonder bloem trek je van de stengel met nog een klein stukje van de stengel er aan, dit noemt men een hieltje, pot dit stekkie op op hoop van zegen. Op deze manier krijg je dezelfde plant terug.
Soms laat ik een bloem uit boeket door groeien om zaden te ontwikkelen die ik dan kan zaaien, hierbij is de kleur van de bloem een verrassing.
Laat een plant de zaden in zijn omgeving uit strooien zodat de zaailingen goed te herkennen zijn, deze methode gebruik ik bij allerlei planten zoals: cosmos, leeuwenbekje, moederkruid, brunnera, akelei en de duizendschoon, de zaailingen kunnen allerlei kleuren hebben. Zaailingen met lichtgroen blad geven vaak witte bloem, donkere zaailingen vaak roze/paarse bloemen, soms een verrassende kleur/vorm bloemen.
Duizendschonen zijn makkelijk te zaaien, de zaailingen zijn goed te herkennen, de onderkant van de duizendschonen ziet er een beetje slap, warrig en rommelig uit maar de stelen zijn stevig. Door de wind van de afgelopen dagen zijn een aantal van de duizendschonen plat gewaaid.
Heb op eind van seizoen wel zaden.
Gelukkig is tweede keer slechte weer aan ons voorbij gegaan, fijne pinkster.

Reageren op