Groei&Bloei Verbascum, nerine en onbekende boom?

Verbascum, nerine en onbekende boom?

Verbascum, nerine en onbekende boom?

Belevenissen laatste weken.

Heb in de laatste week van oktober knoflook gepoot en in haast nog net voor de ergste regen wat bijzondere zaden verzameld, ben in de laatste weken van november nog af en toe naar de tuin geweest om plantvakken te ruimen en het was eigenlijk te nat toen ik voor de laatste keer het gras maaide, heb veel blad op bladhoop kunnen zetten, wat bollen in potten geplant, dahlia’s en andere kuipplanten voor de vorst binnen gezet

De maand november bracht heel veel regen, meer dan 80 millimeter, weerstations in de buurt konden geen exacte cijfers geven over november, wel cijfers over december, 12 millimeter tot nu toe, vijf droge dagen en twee dagen met te verwaarlozen 0,2 mm neerslag. Het lijkt of de volkstuin de grote hoeveelheden water beter kan verwerken, heb nog geen grote waterplassen op de tuin gezien.

Op fietstocht halverwege november deze prachtige onbekende boom gezien, nog volop in groen blad, gesnoeid als parasol, nog nooit eerder gezien, maar heel bijzonder op deze fietstocht op twee plaatsen. Deze week ontdekte ik onderweg een prachtige grote groep nerines! De zo kwetsbaar lijkende bloemen trekken zich niks aan van regen en kou, vond ze op een plek op het noorden onder een boom, enigszins beschermd door gevallen blad en niet eens zover uit elkaar geplant, zoals aanbevolen door kweker.

Verder plaatje van de zaaddozen van de vier verschillende Verbascums op de tuin van links naar rechts: blattaria, nigrum, lychnitis en densiflorum.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK