Groei&Bloei vervolg

Vervolg

vervolg

Sisyrinchium angustifolium, de blauwe bieslelie is gemakkelijk te delen ze doen het goed op gedraineerde grond. De rose kruipphlox is ook mooi voor het rotstuintje

De tulpen zijn zo ongeveer wel uitgebloeid. Met grotere en goedkopere soorten hebben we toch mooie effecten bereikt.

Mijn 2 rijstepapierplanten hebben wat geleden van een korte maartse vorst. Ze komen niet meer in de top uit. Gelukkig komt er onder aan de stam wel een scheut. Het is me uit de literatuur niet duidelijk of je de steel dan moet snoeien. Voorlopig maar even aanzien.

 

Ook is het weer hommeles met enkele struiken. Een pindakaasboompje laat het afweten en de vorig jaar geplante zevenzonenstruik is voor de helft dood. Ook de wintergroene kantbastboom heeft het niet gered. Deze liet voor de winter zijn blad al vallen. Volgens de leverancier door de droogte.

Bij het natte weer zie ik wel weer veel planten beter groeien. Zo bloeit de specerijstruik met meer bloemen dan anderjaars. Hij combineert mooi met de roze rododendrons en het schildersverdriet.

De Wisteria groeit als een tierelier. Het mooie van deze Wisteria sinensis ´Prolific is dat hij een nabloei geeft in de zomer. Wisteria floribunda 'Multijuga' (Kyushaku), die er naast staat bloeit nu ook voor het eerst in 3 jaar. Hij bloeit wat later, zodat de bloeittijd verlengd wordt. Mijn vrouw wilde er nog een naast staan, die is dood gegaan. (gelukkig voor mijn vanwege het vele snoeiwerk) 3 op een rij van 8 meter is te veel van het goede. Een wisteria kan gemakkelijk die volledige lengte benutten.

´Tussen het vedergras had ik enkele grote sieruien gepoot: Allium altissimum Goliath. Dat moesten de grootste soort qua hoogte zijn. Nu zie je dat kwekers pogen om het altijd weer hoger en beter te maken, maar dat is bij dit soort duidelijk niet gelukt. Bij de een hangt de kop naar beneden, de ander kronkelt als een slang door het gras. Enkele andere middelhoge sieruien bloeien voor het 2e opeenvolgend jaar niet. Ik heb ze maar eens uitgegraven. Het blijkt dat er veel knolletjes bijgegroeid zijn. Deze hebi ik losgetrokken en dan gaan ze het najaar weer de grond in.

Gaandeweg kom ik weer vreselijk veel engerlingen tegen. Gelukkig houdt de meikever zich dit seizoen redelijk rustig.

De  affodil/asphodeline lutea staat nieuw in de blauw/gele border geplaatst. De van de leliefamilie afkomstige plant lijkt eerst op een blauwe graspol. Daarna komen er  enkele gele bloemen op een toorts en dan bloeien vervolgens tot juli.

Na vele pogingen leek het meer een toevalstreffer terug te komen op de logsite. Hoop dat de bouwers het wat gebruikersvriendelijker maken.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl