Groei&Bloei Volkstuin: Calendula info zoeken

Volkstuin: calendula info zoeken

Volkstuin: Calendula info zoeken

Op zoek naar informatie over goudsbloem, i.v.m. ontvangen zaden via zadenruil, kwam ik allerlei interessante info tegen.

Zo vond ik de naam Calendula arvensis, volgens Vreeken zaden de voorloper van Calendula officinalis, die naam kende ik nog niet. Bij de uitleg van C. arvensis, op de site Wilde planten in Nederland en België, vond ik een plaat uit de: Hortus Eystettensis, deel 2, Bessler, Basilius (1620) waarop drie Calendula’s, een kwam mij bekend voor: de Calendula prolifera. Van de zomer vond ik één zo’n goudsbloem op de volkstuin die ik nu een naam kan geven, denk dat ik wel zaad van deze speciale plant heb verzameld maar dat het, helaas, in de grote hoop zit, een beetje jammer!!

De C. arvensis zou een kleinere, wat meer gedrongen plant zijn dan de officinalis, daar moet ik volgend jaar op letten net als een goudsbloem met tweede bloemkransen.

Hoorde eens dat de oranje goudsbloemen de krachtigste medicinale werking zouden hebben, nog nergens bevestiging tegen gekomen, zou dat misschien met de arvensis te maken kunnen hebben.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK