Groei&Bloei Volkstuin: inhaalslag

Volkstuin: inhaalslag

Volkstuin: inhaalslag

Gaat met horten en stoten, doseren is moeilijk, maar de grassen zijn bijna bedwongen en met de meeste spoed van alles aan de grond toevertrouwd.

Was effe doorbijten en een heel warme klus maar ben heel tevreden.

Van tuinvriendin een bak vol planten meegekregen, een goede stimulans om nog iets van dit tuinjaar te maken.

Pootaardappelen met te lange spruiten op goed geluk gepoot, niet schieten is altijd mis, ik zie al veel aardappelblad, wil de planten nog een gift compost meegeven en daarna aanaarden.

Gelukkig op ons complex bij elke tuin een waterkraan, heel handig bij tropische temperaturen.

Oud aardbeienbed en oude bessenstruiken beloven een mooie oogst, bessenstruiken kleuren al rood, dus gisteren net aangebracht, de aardbeien staan nog bloot, plan was om vanmorgen voor de regen te oogsten, dat lukte niet, al is er niet veel regen gevallen, morgen nieuwe poging.

Heel veel bonen, erwten , peulen en schokkers gelegd, die dit jaar goed beschermd moeten worden, er huizen hazen op het complex en deze groenten zijn favoriet, dus vlies en gaas geplaatst.

Pootuien en knoflook geplant, en geweekte maiskorrel gelegd in vak waar later pompoen en stokbonen aan worden toegevoegd: dit is een oude indianen combinatie: De drie zusters.

In vogelkastje een klein nestje  koolmezen uitgebroed, in de taxushaag vanmorgen een druk gekwetter daar zaten heel veel jonge mezen, een van hen had geen angst, leek een heel jong, donzig vogeltje, maar schudde later zijn veren keurig op en zag er toen niet zo kwetsbaar meer uit, weet niet of het koolmeesjes of pimpelmeesjes zijn.

In de tuin een prachtige roos en op de volkstuin brandende liefde die lekker knalt in zomerboeket.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Paul

Paul

Hoi Veris,
Als niet volkstuinier kende ik het verhaal van de 3 zusjes niet. Nu inmiddels wel.
Zit wel een mooie gedachte achter. Ben benieuwd hoe het zal gaan.
Groetjes.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK