Groei&Bloei Volkstuin week 42 2020: kleurrijke bloemen – zaailingen – vorderingen

Volkstuin week 42 2020: kleurrijke bloemen – zaailingen – vorderingen

Volkstuin week 42 2020: kleurrijke bloemen – zaailingen – vorderingen

De tuin langzaam aan afbouwen.

Na regen komt zonneschijn en al droogt de aarde nu niet zo snel meer dan een aantal weken geleden, kan ik toch lekker door werken op de tuin, waar ik al heel veel uitgebloeide en in zaad geschoten planten kon ruimen, net als het nodige onkruid.

Kom af en toe leuke zaailingen tegen waar ik dan omheen wil werken om ze later op een geschiktere plek te plaatsen.

Al een aantal dagen lekker gewerkt, op de tuin die steeds kaler wordt maar met nog een paar vaste toppers die nu hun beste kleuren voorzetten. Ook een aantal zaailingen en nieuwkomers die wat traag van start kwamen komen tot bloei, de gezaaide cosmos laat allerlei mooie kleurvarianten zien, ontdekte enkele anemoontjes en ook de gekochte chrysantenstekken komen waarachtig nog tot bloei.

Hoor af en toe de specht in het bos, vandaag fladderde een ldagpauwoog voorbij en de bijen genieten van de late bloemen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (4)

Antje Bömer

Antje Bömer

Hoi Veris,

Wat een prachtige cosmos heb je ! Waar heb je het zaad vandaan? Heb ze dit jaar niet bij de eenjarige kweker gekocht omdat ik de kleuren te zoetig vond en wit heb ik al heel veel id tuin.
Maar ik miste ze wel dit seizoen. Moet je ze voorzaaien?

Fijne week!

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
De cosmos bloemen hebben wel mooie kleur varianten maar de planten zijn over het algemeen niet zo stevig en rijk bloeiend dan voorgaande jaren op de tuin. Weet niet meer waar ik het zaad van de cosmos vandaan had, ben mijn aantekeningenboek van de tuin dit voorjaar verloren/kwijt geraakt. Heb voorgaande jaren wel een zakje zaag gekregen met cosmos met een rood randje (Groei?????), heb daar wellicht zaden van geoogst?? De cosmos met diverse randjes komen van verschillende planten en ze staan erg dicht bij elkaar waardoor zaad wat ik dit jaar zal proberen te oogsten niet een zelfde resultaat zal geven volgend jaar. Hoop dat bijen enzo hun best doen om zo laat in het seizoen nog een goede bestuiving te doen plaats vinden en dat het nog een aantal dagen droog blijft om zaden goed droog te oogsten, wordt vervolgd.
Fijn weekend en groene groet

Reageren op

Wiel (WJGM) Corpeleijn

Wiel (WJGM) Corpeleijn

Hoi Veris, wat een late kleurenpracht!

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Wat een prachtige foto’s van die Cosmea’s. Hoe heet die van foto vier? Dat is een bloem naar mijn hart. Is daar zaad van te winnen? Groetjes.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK