Groei&Bloei Voor nu

Voor nu

Voor nu

Het is best een tijdje geleden dat ik hier gepost heb, maar de tuin is nu in een stadium dat het een beetje stil staat.

Voor nu

Vanwege de financien met de Corona crisis hebben we ervoor gekozen om het aanpakken van de tuin voorlopig uit te stellen. De tuin nu voldoet aan al onze eisen, want we kunnen eten, we kunnen loungen en we hebben wat platjes. De tijd en geld steken we liever eerst in het afwerken van het huis. Dan kunnen we daarna de tuin wat rigoreuzer aanpakken.

We zijn er wel aan uit waar we wat voor soort beplanting zouden willen. Zo zijn we er bijvoorbeeld aan uit dat we fruitboompjes in leivorm tegen de schutting willen plaatsen. Maar aangezien de tuin nu leefbaar is, beginnen we liever volgend jaar bijvoorbeeld met een goede basis van ook de bestrating vernieuwen en de verhoogde borders opbouwen, dan dat we nu iets snel en/of goedkoop doen en het het toch niet is en het weer anders moet.

Voortuin

We hebben wel de voortuin low-key aangepakt, zie foto's. We hebben de ruimte rondom het boompje beplant om het poepen van buurtkatten in onz voortuin tegen te gaan. Ik ben alleen benieuwd of de net geplante plantjes deze warme dagen gaan overleven...

Ook het stukje tussen ons paadje en dat van de buurman is opgeknapt, in een mooie samenwerking. We hadden er grind met onkruid, nu heeft hij een uitbreiding van zijn moestuin met zijn aardbeiplantjes! Een hele voordelige oplossing die er toch veel mooier en leuker uitziet. Hier zijn we erg blij mee! 

Beplanting

Nog zo'n vrolijkmaker: de gele bloemetjes in de potten doen allebei een tweede bloei! Puur genieten is dit vind ik hoor. Ik blijk een voorkeur te hebben voor gele en witte bloemen, daar wordt ik heel vrolijk van. Aangezien ik voor in huis of in kleding helemaal niet van die kleuren houd, vind ik dat verrassend. Maar wel iets om rekening mee te houden in de beplanting!

We willen in onze borders ook voor voldoende wintergroen zorgen. Ik ben benieuwd naar planten die jullie aanraden die in de winter erg mooi zijn. Let me know! 

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK