Groei&Bloei VOORJAAR

Voorjaar

VOORJAAR

de tuin wordt wakker en de stormschade is grotendeels herstelt!

Nu kunnen we volop genieten van onze tuin, al een hele week prachtig weer.

De bodembedekkers wisselen elkaar af : eerst de sneeuwklokjes, dan het speenkruid, nu de bosanemonen en de oxales en de coridalis. De wilde hyachinten komen ook alweer tevoorschijn. Bij de vijver bloeit de prachtige lychiton en de dotterbloemen.  Het eenden paartje komt elke dag een paar uur zwemmen in de vijver. 

Deze week is ook het heidematscherm geplaats met klimop er tegen aan. Nieuwe aanplant o.a. een meidoornboom (zuilvormig) , pyracantha cossinaea ( red collum) en de hondsroos ( rosa canina ) Verder aangevuld met planten uit eigen tuin. 

De bosbes is veel te hoog geworden en ik ga die afknippen. Als hij weer uit gaat lopen is prima, maar overal zitten er zaailingen van inheemse planten tussen. Even aanzien wat er gaat gebeuren.

Ik heb het predicaat TUINRESERVAAT gekregen en de natuur om je huis is geweldig.  

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
Heerlijk je tuin weer op orde! Fijne nieuwe struiken en gelukkig verder kunnen aanvullen met planten uit eigen tuin. Je vijver ziet er prachtig uit.
Mooie plaatjes gemaakt, die je zelfs in de lengte kreeg afgedrukt!!!
Met een prachtige weervoorspelling voor de komende week heerlijk genieten in je tuin.
Hartelijke groet

Reageren op

Angela's tuin

Angela

Morgen Antje,

Fijn om te lezen, dat de stormschade weer een beetje weggewerkt is.
Het is nu inderdaad puur genieten van alles , wat groeit en gaat bloeien. Je vijver ziet er mooi uit om jaloers op te worden
.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK