Groei&Bloei Week 12 2021: Lente bollen

Week 12 2021: lente bollen

Week 12 2021: Lente bollen

Ze staan overal verspreid in de grond in mijn (volks)tuin en in potten om ……………….… jaren terug in april, in Engeland op tuintoer, was deze tuin de allermooiste: The Lime Walk op Sissinghurst castle, verrassend genoeg niet gemaakt door de tuinvrouw maar door haar man.

Op rondje tuin zag ik dat de blauwe druifjes uit hun pot groeien, de anemoontjes op volle kracht waren, de aanwaaiwinst een prachtige Tulipa tarda lijkt te zijn, de mooie combi van anemoon, vogeltje op de kruk en voorzichtige judaspenning, een prachtige narcis, waarschijnlijk ooit uit een pot gedonderd, een mooie zaailing viool bij de narcisjes, bovenop de weidemierenhoop, vele meters van anemonenplek, een bloeiend exemplaar en de nieuwste aanwinst…… in het prachtigste zacht geel, het narcisje dat ontsnapt was bij maken van paasarrangementen bij bloemisterij De Meiden van.

Ontdekte een nieuwe zaailing op de oprit, zou zo maar vingerhoedskruid kunnen zijn………jaren terug stond de prachtige Digitalis purpurea ’Pam choises’ niet ver van deze plek?????

Op fietstochtjes de laatste tijd verwonderden wij ons over dat de lammetjes in de wei al zo groot waren. Op fietstocht langs de Westfriese Omringdijk leerden wij bij schapenkaasboerderij, dat elk schapenras z’n eigen lammertijd heeft, en bij sommigen deze een beetje gestuurd kan worden. Even verder op de tocht zagen wij van bovenop de dijk een hele grote wei boordevol kleine, levenslustige, rennende en zoals lammetjes alleen kunnen springende, kleurige lammetjes, nog nooit zoveel lammetjes bij elkaar in een wei gezien.

Kocht bij stalletje en prachtige bos rode tulpen, die wilde ik korenschoof schikken, een techniek die ik maar niet onder de knie kreeg, opnieuw een poging gewaagd met super tevreden resultaat,,,,,,,,,,,,na het maken van de foto, donderde de vaas om, kon de vaas redden, het boeket belande op z'n kop op de grond, twee tulpen afgebroken...... maar boeket lag niet uit elkaar en staat nu nog mooi verdeeld en prachtig op de vaas!!!!!

 

https://www.nationaltrust.org.uk/sissinghurst-castle-garden/features/the-lime-walk-at-sissinghurst-castle-garden

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Angela's tuin

Angela

Hoi Veris,

Heerlijk hé, die ontdek-tuinrondjes.
Ik heb ook overal verrassingen staan.
Hélaas worden die weer vandaag geteisterd door harde wind.
Je tulpen zijn mooi geschikt,helaas waren ze t daarmee niet eens.

Reageren op

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Hoi Veris, toch bijzonder dat altijd de kleuren blauw en geel het goed doen in het voorjaar!

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

Dag Veris,

Wat een leuke ‘bloemlezing’ over je tuin. Zo zie je maar weer dat de natuur je laat verrassen en zijn eigen plekje zoekt ook al is het in andermans pot! Ik vind jouw blauwe anemonen zo prachtig, ik heb alleen maar witte en die komen nu ook overal tevoorschijn.
Even een tip van mij: geef de tulpen maar een paar centimeter water, dan gaan ze niet zo hangen en blijven ze minstens een week mooi!

Fijne zondag

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK