Groei&Bloei Week 15 2021: super Scilla’s

Week 15 2021: super scilla’s

Week 15 2021: super Scilla’s

Rondje bloembollen Limmen leerde dat daar nog veel in de startblokken staat, de tulpen nog helemaal groen, een enkele vroege bloeier gezien, in stalletje langs de weg vond ik, heel speciaal, bosjes Scilla’s en nog wel in drie verschillende kleuren EN met een zachte hyacinten geur, SUPER.

Deelde een bos uit en hield zelf nog een (behoorlijk) aantal stelen over die ik in een vaas schikte waar we al de hele week van genieten. Plaatste de vaas voor plaatje even bij de Scilla’s in de tuin.

De lilac wonders beginnen de dag als gewone lila tulpjes, maar in de volle zon open ze zich en staan te stralen, de wondertjes in de schaduw elders in de tuin gaan niet dood maar stralen doen ze ook niet.

De lelietjes van dalen maakt het niets uit die bloeien in zon en schaduw in mijn tuin, verschil in standplaats zorgen daardoor voor gespreide bloeiperiode, de lelietjes op zonnige plaats in de tuin, laten al begin van bloemenpracht zien.

Ontdekte vandaag weer een witte anemoon in de tuin, iets meer in de schaduw, zouden de witte bosanmoontjes die in deze pot staan/stonden, met hulp van bij en hommel, daar de oorzaak van kunnen zijn???

Dat onderhoud loont, toont de vinca, ze bloeit rijk en staat er mooi en compact bij.

Door krachtige groeiers in de buurtuin is een schaduwrijke plek in de zijtuin ontstaan, diverse phloxen en prachtige asters zijn daardoor waarschijnlijk verdwenen, hulst en bosviooltjes vonden er zelf hun plekkie. Even verder in de zijtuin heeft de vaste judaspenning (ooit zaad gekregen van Antje) zich lekker uitgezaaid. Hoorde, dat de judaspenning erg slecht zou zijn opgekomen dit voorjaar, zou zomaar kunnen dat dat was in programma GW van deze week, programma waarvan ik ontzettend heb genoten, boordevol items naar mijn hart: Carol in tulpentuin en in het bijzonder van het oudere echtpaar actief in hun groententuin.

Tot slot mooi plaatje van vogeltje op de kruk.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (5)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Dag Veris,
wat een leuke plant is dat, die laatste plant. Wist niet dat ze zo heten. Even opgezocht, oh ja de corydalis. Je ziet ze niet veel, maar ze zien er zeker qua kleur mooi uit

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Harry,
Denk dat ik het PLANTJE het vogeltje op de kruk niet meer kwijt raak in mijn tuin daar heb ik voorlopig geen probleem mee, de toekomst zal het leren, een poosje na de bloei is ie nergens meer te bekennen. De mieren verspreiden hem door de hele tuin (mierenbroodje). Ken je ook de andere corydalissen: holwortel en helmkruid? De laatste met boterbloemenkleurige bloemen doet het zowel in de zon als op de meest zonnige/droge plek in de tuin, hij bloeit de hele zomer lang, een topper. Houd zelf meer van zacht gele bloemen, maar die doet het nauw net weer niet in mijn tuin, gr. gr. gr.

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

dag Veris,

Wat fijn dat de vaste judaspenning het zo goed doet bij jou. Jij bent blij met je enkele witte anemonen… ze heten niet voor niets bosanemonen! Bij mij in de tuin staan ze overal, het is net of iemand met wit grind heeft rondgestrooid.

groetjes

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Hier was ook een roze paarse zee aan Corydalis. De gele helmbloem doet het hier goed, maar bepaalt zelf graag waar die wil staan. Lekker hoort zo’n rondje foto’s. Vinca’s staan er mooi bij; de lelietjes bij mij kijken net naar buiten. Fijn weekend verder.

Reageren op

Angela's tuin

Angela

Hoi Veris,

T oranje plantje is een eenjarige , die ik voor mn bijen heb gekocht is een Bidens.A staat op t potje

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK