Groei&Bloei Week 17 2021: zaad blauwe druifjes, bolletjes vogeltje op de kruk, anemoon en tulpen, regen

Week 17 2021: zaad blauwe druifjes, bolletjes vogeltje op de kruk, anemoon en tulpen, regen

Week 17 2021: zaad blauwe druifjes, bolletjes vogeltje op de kruk, anemoon en tulpen, regen

Omdat onderwerpen uit Groei, ook de logjes, via internet te vinden zijn, en daar wel eens op gereageerd wordt met vragen, die dan verschijnen in de kolom rechts op de pagina onder: laatste reacties, zo ook met een vraag over blauwe druifjes. Het gebeurt wel vaker en ik vraag mij af of de schrijver van het logje dit ziet, en zo niet wie reageert er dan??? En weet de vraagsteller ook waar te kijken naar eventueel antwoord????? Op hoop van zegen daarom nu, de groene hartvormige vruchtjes/bloemetjes zijn de zaadjes van het blauwe druifje, zij waren hier eerder nog niet zo ver vandaar nu pas een foto van de zaden van het blauwe druifje.

Naar aanleiding van foto en reactie over het Vogeltje op de kruk, maakte ik mij toch zorgen over de verspreiding van de zaadjes door mieren (mierenbroodjes) en vroeg ik mij af of het Vogeltje niet de hele tuin zou overwoekeren en of ik z’n bolletjes dan wel zou herkennen ter bestrijding. Spitte naast Vogeltje op de kruk ook een kievietsbolletje en Anemone blanda op om de vorm en kleur van de bolletjes te zien voor herkenning. Lag er ter waarschuwing en herinnering ook een speenkruid met ondergrondse delen bij.

Tulipa Lilac wonders heeft het naar z’n zin op z’n plekkie bij de voordeur, de plek van de andere botanische tulpjes laat te wensen over, op de volkstuin staan Tulipa Little Beauty, donker roze met paars hart en T. Little Princes, donker oranje met bruin hart, waarvan ik hoop dat de laatste er nog is en een bloem zal laten zien. De blauwe druifjes gedijen goed maar zie tot nu toe nog maar twee witte druifjes. De Tulipa clusiana Lacy Jane, komt ook maar matig terug net als de T. Honky Tonk (mooi zacht geel met een vleugje paars).

De gekregen ‘’mooie tulpen’’, die ik erg laat opzette zijn daarentegen goed opgekomen, een gevulde rode en?????

Is de witte Anemone blande in de voortuin veroorzaakt doordat de bijen stuifmeel van de Anemone sylvestris van achter het huis nog in pot, meenamen?? De Anemone coronaria op de volkstuin heeft het moeilijk maar ik plukte er een paar in favoriete kleur voor bolbloemenvaasje.

Was niet getuige van drama in de tuin zag alleen het resultaat. Wordt al een aantal dagen helemaal blij van bolbloemenvaasje, West-Friesland lag donderdag precies onder het oog van een lagedrukgebied wat heel veel water bevatte, de hemelpoorten gingen open en gedurende de hele dag viel in de omgeving zo rond de 40 mm water en in Hem dik 48 mm maar……..een verademing voor de natuur.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Hoi Veris,
als ik die droge gebarsten grond zie, dan lijkt het niet erg dat er een beetje regen komt.
In de Achterhoek is weer niets gevallen en alweer zo,n 3 weken droog. Is vogeltje op de kruk een woekeraar qua zaad? ik heb het vorig jaar net aangeplant.
Zaadjes van blauwdruifje komen her en der wel uit, maar vind ik niet erg.
n.b. nav je reactie witte wolfsmelk ; deze heb ik ook eerder gehad, hoewel ik niet wist wat de specificatie was. Dank. Deze kan ook goed in de schaduw.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Harry,
Vandaag flink aan de slag op de volkstuin totaal geen hinder van nattigheid, heb (nog) knoflook en plantui aan de aarde toevertrouwd. Was beter geweest wanneer ik de bovenlaag op de volkstuin had aangepakt. Er wordt weer regen verwacht, herkansing.
Naast uitzaaien door de wind verplaatsen de mieren het vogeltje ook door de tuin, maar maak mij daar voor wat het vogeltje betreft nu niet meer druk over, nu ik weet hoe zijn bolletjes er uitzien, het is heel herkenbaar en daardoor eenvoudig op te sporen om te verwijderen. Het zaad van het blauwe druifje knip ik er wel uit.
Goed om te weten dat wolfsmelk ook in de schaduw goed gedijd, Dank.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Speenkruid gaat er bij mij uit. Daslook alleen op plaatsen waar ik hem niet hebben wil. Corydalis mag zijn gang gaan. Evenals de anemoontjes. Prachtig vaasje heb je staan. Fijne zondag.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK