Groei&Bloei Week 18 2021: Wildrijk park lijkt wel Vincent van Gogh bos

Week 18 2021: wildrijk park lijkt wel vincent van gogh bos

Week 18 2021: Wildrijk park lijkt wel Vincent van Gogh bos

Eerder reden we al langs het park Wildrijk bij Sint-Maartenszee en toen vielen de sterk kronkelende takken van de bomen al op, helaas geen……. Afgelopen zondag op herhaling met.

De natuur is toch wat later, voorgaande jaren bezochten we het Wildpark rond Koningsdag en toen stonden de bomen al veel meer in blad. Wellicht vielen de kronkelende takken daardoor veel minder op, was ook veel lichter tijdens de wandeling, of kwam dat door de veel omgehakte/gewaaide bomen?? Bijzonder waren de judasoren op een omgezaagde boom vlak langs het pad!

Kon het niet laten om even bij de olifantenboom langs te gaan, nu moeilijker te benaderen, deze stond vlak naast de ingang tot het park, maar nadat deze is verplaatst en brug (?) weg gehaald alleen van de achterkant te zien, zag ik daardoor nog een ander beest (?).

Op lichte plek in park stond een dikke pol met onbekende hoog opgaande geel bloeiende bloemen.

Op verschillende velden zagen wij dat de eerste rij tulpen op een bed vaak eerder bloeien, logische verklaring, hun positie te opzichte van de zon geeft ze bij prille begin van de bloei een duidelijke voorsprong.

Op weg vlak langs de duinenrij bloeiende tulpenvelden zover het oog kon kijken, indrukwekkend!!!

Vrijdag ontdekte we meerdere grote velden met blauwe druifjes, in de eigen tuin zo goed als uitgebloeid, in de omgeving van Anna Paulowna/Breezand nu pas in bloei, laat???

Op de volkstuin toch een paar bloeiende T. Little Princess, lijkt wel of deze wat later bloeien dan T. Little Beauty.

Haalde voorgaande jaren allerlei pootmateriaal persoonlijk op bij aantal vertrouwde verkoopadressen, door corona kwam dat er niet van. Scoorde bij stalletje langs de weg pootuitjes en in biowinkel knoflook die al aan het uitlopen was, pootuitjes wellicht ietsje later gepoot dan voorgaande jaren, de knoflook geplant met de gedachte: niet schieten is altijd mis.

Stelde leggen van geweekte peulen en schokkers uit tot vandaag, zou ze leggen bij aangenaam temperatuurtje, maar werd overvallen door onweer.

De regen van de afgelopen periode kwam perfect op tijd voor de diverse soorten aardbeien die verspreid over de volkstuin staan, ze staan prachtig in bloei!!!

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Een mooie natuurplek met een toepasselijke naam!

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK