Groei&Bloei Week 22 2021 Volkstuin: Een vracht planten

Week 22 2021 volkstuin: een vracht planten

Week 22 2021 Volkstuin: Een vracht planten

Mocht wat planten die tuinvriendin over had komen ophalen, kwam met een vracht planten thuis!!!

Als collega’s ontdekten we onze gezamenlijke hobby: natuurlijk tuinieren, organiseren af en toe een tuinuitje en bewonderen/stimuleren elkaars tuinen op onderlinge tuinbezoekjes, corona verstoorde een en ander. Via mail en telefoon kletsen we af en toe bij, in laatste gesprekje de vraag of ik de zaailingen die over waren wilde gebruiken. Zelf zaaien was er tot nu toe nog niet van gekomen, was dus een geweldig aanbod. Van de week, sinds lange tijd, afgesproken, was weer gezellig als vanouds, haar tuin door de regen werkelijk een plaatje, en kwam met een vracht zaailingen thuis.

Nog dezelfde avond de slaplanten in de hanging baskets geplant en die stonden er de volgende ochtend  fris en fruitig bij.

De volgende ochtend de andijvie en bietjes geplant op de volkstuin gaf ze een dikke gift water.

De kool- en tomatenplanten moeten nog de grond/pot in, dacht daar vandaag aan toe te komen maar reorganisatie van de kruiden in pot ging effe voor. Heb een overzicht van de kruiden gemaakt:  één-jarig, vast, in tuin/volkstuin. Vandaag aantal één-jarigen kruiden gezaaid, maar moest compost van de volkstuin halen, voor zaaien en verpotten van nog meer kruiden.

Vanavond even op de volkstuin wezen kijken: de Frieslanders komen goed op, de tijm als compagnon plant doet het ook goed. De andijvie staat er wat karig bij maar heb wel vertrouwen dat dat wel goed komt, de bietjes hebben het heel moeilijk, alles weer een flinke plons water gegeven en wellicht volgt er vannacht of morgen nog een flinke regenbui.

De knoflook staat er zielig bij, heel anders dan de gele plantui, de rode die ik pas veel later plantte heeft een geweldige groeispurt gemaakt.

Zeefde een tube vol compost,  zag diverse kleuren duizendschoon verspreid over de tuin bloeien en ……………………….de  Camassia leichtlinii Semiplena, prachtig van kleur, een topper.

Plukte onkruid, kruid en bloemen voor in tulpenvaasje.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (6)

Harry Hakvoort

Hoi Veris,
het valt me telkens op dat je met een zware/gebarsten kleigrond om moet gaan. Dat kan zijn voordelen hebben zoals vocht vasthouden (en het kan ook best vruchtbaar zijn). Voor tere plantjes lijkt het me lastig (ver)planten. Evenals onkruid verwijderen. Maar het lukt je aardig zo te zien. De witte camassia kende ik nog niet. Succes met de aanplant van groenten en kruiden!

Antje Bömer

Hallo Veris,
Er is weer heel wat door je handen gegaan afgelopen week! Leuk om zo’n plantenruil te organiseren met “tuincollega’s” . Dat deden wij vroeger ook met onze tuinclubleden. Mijn tuin staat letterlijk helemaal vol, als ik iets nieuws wil moet ik iets anders eruit spitten. Heb dit jaar wel een paar nieuwe planten aangeschaft…. het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

groetjes en fijne week

Hoi Veris,
Genoeg gedaan en genoeg te doen. Het plezier spat er vanaf. Altijd plezierig om bij huis mensen te hebben met wie je je hobby kunt delen. Zo’n volkstuin is bijna stof voor een boek waard met die grote en kleine stappen, handelingen en plezier. Vandaag een mooie dag en volgende week ook nog. Veel tuinplezier.

Hé Harry,
Elke voordeel hep zijn nadeel en omgedraaid! Bewerken helpt. Compost om zaaigrond/plantgat wat losser te maken voorhanden. Laat niet alles zien!! De witte camassia, een hele hoge, was ik eigenlijk een beetje kwijt, dus superblij dat ik hem weer zag.

Hé Antje,
Ben lekker bezig geweest, lang niet alles gedaan. Tuinbezoek bij tuinvriendin geeft iedere keer weer tuinenergie! Mis de plantenbeurs van Groei!!! Planten ruilen info uitwisselen, de leukste manier om plantenbestand in stand te houden. De tuin een heerlijk uitdaging om bezig te zijn, rust roest!!!
Zaterdag effe een dippie, voor de komende week weer heerlijk tuinweer!!!
Hartelijke groet

Hé Paul,
Inderdaad genoeg te doen, maar we maken ook tijd om er effe tussenuit te gaan, de boog kan niet altijd…........... ‘t Is heerlijk om gelijkgestemd over tuinieren te denken en ideeën enzo uit te wisselen. Logje is een ding,  een boek…....... Weermannen beloven een mooie week!!!!