Groei&Bloei Week 24 2021 Veldboeket

Week 24 2021 veldboeket

Week 24 2021 Veldboeket

Gisteren, opgelucht dat noodweer hier gelukkig meeviel, lekker gefietst rond Warder, volgde er de vannacht een toetje toe, bij weer station, hemelsbreed wat verder weg (plm. 7 kilometer), 38 en 22 mm. gemeten.

Net nadat we opgestapt waren hoefde ik eigenlijk al niet meer verder, tocht was voor mij al top, we fietsten langs een PLAATJE van een rozenhaag tevens en een weldaad voor de neus, kon het niet laten en  heb  mijn neus in de diverse rozen gestoken,  voor mij de heerlijkst geurende roos een paarse, die niet zo goed vertegenwoordigd was maar effect………….. De oranje rozen heel erg mooi!!!

Verder vonden we op snuffelmarktje langs de weg, een prachtige witte aardewerken melkkan, was al lang naar zo’n model vaas op zoek, de perfecte vaas voor veldboeketten!!!

Fietsten we langs de moestuintjes  op verloren puntje langs de spoorlijn, vielen vorig jaar al op tijdens fietstocht,  prachtige natuurlijk aandoende moestuintjes, met veel zorg en aandacht aangelegd, top tuinen!!!!

Zagen een BERGeend in een poldersloot, met als er goed geteld is, zeventien pullen, door moeder eend rustig maar direct weggeleid van groepje heftig ruziënde (mannen) bergeenden.

Vanmorgen naar de volkstuin om veldboeketbloemen te plukken voor de melkkan, moet beslist ook moederkruid plukken, makkelijke plant op de tuin, ruikt lekker kruidig, zaait zichzelf uit, staat goed op de vaas en is een lekkere opvuller in boeket!!!

Daar zag ik dat overal op het complex water op de tuinen stond, op eigen tuin zag ik dat op de plek waar in het verleden altijd waterproblemen waren geen plas was te zien, wel op het  stuk, waar ik een paar dagen terug nog heftig  heb water gegeven.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Hoi Veris, Rozen: Als je een mooi exemplaar tegenkomt, gewoon een stekkie van nemen en in de grond stoppen…Zo had ik er al veel, maar zijn van de winter in de pot allemaal doodgevroren, grr.

gelukkig staat er weer wat water in de sloten. Tot gisteren had hier pas 8 mm geregend. Maar nu, maandagmorgen stroomt de regenmeter (en mijn vijver) over. Meer dan 50 mm en dat zonder noodweer. Ongekend!

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK