Groei&Bloei Week 27 2021: verrassing verrassend verrassendst

Week 27 2021: verrassing verrassend verrassendst

Week 27 2021: verrassing verrassend verrassendst

Naast allerlei verrassingen, deze week heel hard gewerkt op de (volks)tuin.

Heel verrassend een preibloem met verschillende kleuren, de tuinbuurman hielp me uit de droom: ‘’Komt door de zon en z’n hoedje’’, vandaag vergeten te checken.

Leerde dat er vrouwelijke en mannelijke brandnetels zijn, de vrouwelijke draagt veel meer zaden. Antwoord op vraag van Harry: van de brandnetel die ik op de composthoop verwerkte, heb ik de zaden en wortels verwijderd, en brandnetel gier het best te gebruiken in vroege voorjaar, volgens het handboek ecologisch tuinieren.

Het verrassendst vond ik toch wel de vondst van een vis op de tuin???? Het vervelendst de vondst van luizen op de peperplant, maar verrassend, dat die, nadat ik de plant buiten had gezet spontaan leken verdwenen???? Verrassend kleurrijk de zuringuil rups.

Tot mijn verrassing niet alle andijvieplanten opgevroten door de slakken, de planten die eenmaal goed zijn aangeslagen/sterker geworden overleven, en ontdekte van de week een aantal prachtige krul knoflook (zaailingen/overgebleven???), een vervelende verrassing een een meter hoge, bloeiende moerasandoorn die zich had verstopt in een Veronica, op de foto naast een Verbena hastata zaailing gelegd, doordat ze erg op elkaar lijken geeft de geurproef (wrijf een blaadje tussen de vingers) een heel duidelijk aanwijzing.

Deze week hard gewerkt aan paden tussen de aardbeien, dat oogst heel wat gemakkelijker. Naast/onder de bloemen zijn aardbeien en rode bes verstopt, de frambozen staan iets naar links, vond deze week nog een witte Veronica!!! Oranje, paars en groen perfecte kleurencombinatie, de roze/paarse combinatie ook verrassend mooi!!!.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Vis op het droge: vast een kat of meeuw die hem heeft laten vallen..
Veronica en lelie inderdaad mooie combinatie. Het is altijd maar weer afwachten of de bloemen tegelijk uitkomen en net niet na elkaar. Je hebt best wel veel veronica’s, leuk!

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK