Groei&Bloei Week 28 2021: rood fruit

Week 28 2021: rood fruit

Week 28 2021: rood fruit

Plukte heel veel rood fruit: aardbeien, bessen en frambozen, verspeende zonnebloemen en potte de enig overgebleven pompoen op.

Heb heel veel gewied in de aardbeienbedden, plukte de aardbeien ook , kwam er voor een gedeelte niet toe om ze te verwerken, met de geplukte frambozen en bessen lukte dat gelukkig wel!!!!

Heb de zelf gezaaide zonnebloemen verspeend om ze tot steviger planten te laten groeien, deed dat ook met zelf gekochte knolselderieplanten.

Van de vier gekregen pompoen zaailingen heeft een het overleefd, tsjonge tsjonge wat zijn slakken dol op (jonge) pompoenplanten, de ene die overbleef koester ik nu net als de knolselderie en palmkoolplanten en laat ze thuis eerst sterk en stevig worden, voordat ik ze op de volkstuin uit plant, de sterk en groot gegroeide courgette al volop in bloei ze heeft zelfs al kleine vruchten.

Vind op de volkstuin hier en daar zelf uitgezaaide planten die ik oppak en op nieuwe plek verder laat groeien, deze planten zijn op zelfgekozen plaats en tijd gaan groeien, merk dat ze veelal wat later tot groei komen, maar minder last hebben van slakkenvraat. Zo vind ik: cosmos, moederkruid, leeuwenbekjes, duizendschonen en oost-indische kers de eerste verplaats ik af en toe naar nieuwe plek.

Zaaide dille direct op de tuin, deed dit op plek waar ik later de palmkolen bij wil zetten.

Wil in enkele potten waarin de tomaten staan basilicum zaaien, zaaide ook (laat) komkommer in potten, en zie al plantjes boven de aarde.

De Gaura in het bloemenvak op de volkstuin doet het geweldig, net als de kogeldistel, de plhoxen hebben het moeilijk, ben er een aantal kwijt, anderen overgroeid, de combinatie phlomis veronica vind ik mooi.

Van de doperwten, peulen en schokkers hebben alleen wat schokkers het overleefd, ze staan tussen Veronica’s met lintgroei en vormen ook een mooie combinatie.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Hoi Veris,
hier zijn we ook al bessen aan het uitdelen, zoveel zijn het er. Mijn vrouw maakt er zelfs sap van.
De oostindische kers heb ik ooit eens in het wild gezien op Madeira. Daar zie je hele rotswanden vol met stengels/bloemen die naar beneden hangen. De Gaura’s doen het hier matig, maar ook vanwege vraat.
Ik heb onlangs een rose phlox van een ander tuin meegenomen (dat mag je als tuinman als je moet yitdunnen) Deze woekerde haast. Weet alleen de exacte naam niet. Overigens de Dille, het is hier niet alleen fft zaaien, maar de konijnen lusten ze ook graag.
groet harry

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK