Groei&Bloei Week 34 2021: zwanen schokland zaailingen oogst

Week 34 2021: zwanen schokland zaailingen oogst

Week 34 2021: zwanen schokland zaailingen oogst

De zwanen: ze zochten een plek om even uit te rusten, even uit de wind, een beetje uit het zicht, zwommen onze wik in en werden gespot, heb heel voorzichtig een paar plaatjes geschoten, ze verder met rust gelaten. Gisteren op fietstocht kwamen we een zwanenpaar met drie zwaantjes, nog in grijze donzige veren tegen, op toch wel zo’n vijf kilometer bij onze tuin vandaan, dezelfde???? Vanmorgen zag ik vier zwanen vanuit de grote sloot onze wik in zwemmen, drie donzige grijze jonge zwanen en een maar een volwassen zwaan?? Ze bleven even rondhangen, zochten naar voedsel, lagen af en toe hun snavel tussen de veren, na een poosje zijn ze weer verder getrokken.

Vanwege het mooie weer deze week, ’s morgens even in de tuin gewerkt, en een aantal dagen ’s middag wezen fietsen. Woensdag fietsten we langs de randen van het eiland Schokland, en bezochten de gesteente tuin. In de tuin bij stenencentrum wandelden wij over een pad dat langs een aantal plekken met verzamelde stenen ging, waar aan de hand van foto’s op uitleg van het stenencentrum de stenen werden benoemd en en hun plaats van herkomst, er liggen stenen uit een groot deel van Scandinavië. Op fietstocht langs de IJsselmeerdijk later die week reden wij langs dijkvak waar de keien nog op de oude manier gezet waren, dan kijk je daar toch anders naar en zie je ook de verschillen in steen.

Verder op de tocht op Schokland zagen wij allerlei objecten dit i.v.m. de internationale kunst- en poëzieroute: Dichter op het Water, zagen onder andere een aantal hooibergen, waarvan een hooiberg vol met schelpen dacht ik………. . en deze prachtige vissen.

Verder heel veel kleurige bessen aan diverse bomen en struiken en ook deze mooie groene combinatie, (grote klis en ????).

Plantte deze week een opvolging van sla in de mandjes, en nieuwe andijvie en koolplanten in potjes om aan te sterken, voordat ik ze uitplant.

Op de volkstuin ontdekte ik heel veel zaailingen rond de overblijfselen van een duizendschoon.

Plukte diverse soorten tomaat, de tweede paprika maar ook de eerste drie dahliabloemen, bij de rode dahlia vallen de donkere bloemblaadjes op.

Op de composthoop miste ik de grote pad al een poosje, zag wel een heel klein padje, maar vanmorgen ontdekte ik dat de pad zich heeft ingegraven midden in de composthoop.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Antje Bömer

Antje Bömer

Kijkend naar het eerste plaatje van de zwanen en hun jonkies moest ik lang kijken hoe het in elkaar zat/ lag met de jonkies? Toen schoot me een voorval te binnen: Lang geleden fietsten we in de Weerribben met Wim zijn zus en onze zwager langs een sloot met daarin veel ganzen. We zagen een gans diens poot schuin omhoog stond en wij vieren zagen het aan voor een verminking, met ach en wee keken we er naar! Toen plotseling ging de poot er weer onder en zwom hij verder. Dat was hilarisch en zo iets vergeet je niet meer. 
groetjes Antje

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK