Groei&Bloei Week 35 2021: een zonnige zondagmorgen

Week 35 2021: een zonnige zondagmorgen

Week 35 2021: een zonnige zondagmorgen

Maakte een rondje door de rustige, zonnige achtertuin, kerkklokken in de verte, een perfecte zonnige zondagmorgen, schikte in de zon een kleurrijke boeket met de bloemen die ik gisteren plukte op de volkstuin.

Was te kort op de volkstuin deze week, meer genoten van het aangename nazomer weer, heerlijk gefietst, maar ook in tuin rond huis een en ander aangepakt. Gisteren een kort bezoekje aan de volkstuin, nieuwsgierig of de andijvie en preiplanten wel goed aangeslagen waren nadat ik ze plantte maar niet goed had ingewaterd. De preiplanten stonden er goed bij, maar totaal geen andijvieplant meer te zien, wel de sporen van slakken!!!!! Plukte als troost handen vol kleurige bloemen om mee naar huis te nemen.

Vanmorgen na het rondje door de heerlijk zonnige tuin vol late zomerbloeiers en prachtige spinnenwebben, een vaas gepakt en de emmer vol bloemen, werkte lekker ontspannen in het heerlijke zonntje met de mooie bloemen van de volkstuin.

Besloten om de andijvie en koolplanten die klaar staan om uitgeplant te worden op de volkstuin te voorzien van harde middelen om slakken te weren, en, verzamelde tijdens opruimen in de tuin allerlei groen materiaal, dat ik heb gemengd met gedroogde oude plantenresten tot een mengsel wat ik wil gaan gebruiken om te mulchen op de volkstuin tussen de nieuw te planten andijvie en koolplanten.

De courgette plant had van de week een paar prachtige bloemen die in rap tempo groeien tot prachtige courgettes, ook de augurken die ik nog heel laat zaaide groeien als kool en laten prachtige bloemen zien, de pompoen plant, die maar niet wilde aanslaan heeft nu prachtig groen blad, te laat………..…we zien wel.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (5)

Antje Bömer

Antje Bömer

Dag Veris,
De boog kan niet altijd gespannen staan. Met het mooie weer dat we gehad hebben en nog even houden is het heerlijk om een fietstochtje te maken. Helaas is er verschrikkelijk veel op gevreten door de slakken, bij mij alle hosta’s . Jammer dat je andijvie verloren is gegaan.
Wat is dat heerlijk om boeketten te kunnen maken van bloemen uit eigen tuin. Plus dat ze langer op de vaas staan dan gekochte bloemen, die ervaring heb ik tenminste.

groetjes en een fijne week!

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Bedankt voor je mooie rondje en feestelijke boeket. Wat jammer van die slakkenvraat. Ik heb dit jaar gelukkig minder last van die slakken door lokdoosjes van Ecostyle. De lokstof stinkt wel, maar ik ben dan ook geen slak:) Wat was het heerlijk zit en leesweer! Echt gebruik maken van zitvlees was er toch niet het hele weekend bij, genoeg te doen. Groetjes en geniet van de komende week.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje en Paul,
Heb het er vandaag helemaal van genomen, bloemen, boek, tuin en zon en genoten van voorbij varende bootjes vol blije mensen, vakantie in eigen tuin!! Inderdaad de boog…...
Bloemen geplukt op juiste moment: ‘s morgens vroeg, niet te rauw en niet te veel uitgegroeid en meteen in een emmer met water, helpen ontzettend mee aan langer vaas leven, al lukt het niet altijd om aan al die voorwaarden te voldoen, met een tuin vol steekt het niet zo nauw. Slakken vraat wel heel erg vervelend, vooral na veel zorg, tijd en aandacht…........kijken hoe harde aanpak uitwerkt.
Mooie weer geweldige hulp bij aanpakken van (ook hier) achterstallig onderhoud, werkt zoveel plezieriger en ondertussen al weer plannen maken…...... nog een aantal mooie septemberdagen voor boeg, lekker!!!!

Reageren op

Harry Hakvoort

Harry Hakvoort

Hoi Veris. Een prachtig plukboeketje. Wilde er ook wat plukken vanuit de berm, maar een onverlaat heeft de zaak platgewalst. Wat een gedoe toch met die slakken, misschien kippen aanschaffen? Is snap er niets van, door de eerdere regen zie ik ze hier ook veel in de berm en op straat, maar ik heb er nauwelijks een in mijn tuin kunnen ontdekken. Engerlingen des te meer. Een mooie courgette, lekker op de grill! groet harry

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Harry,
Jammer dat je bermbloemen niet gewaardeerd werden door automobilist(en).
Denk af en toe aan kippen, maar dan vooral bij huis, een beetje gecompliceerd op de volkstuin, zeker wanneer je weet dat de vos daar rond zo kunnen lopen, en ben niet zo’n erg held met gevleugelde beesten. Ontdekte net bij uit planten van aangesterkte koolplantjes, dat ik door te focussen op de slakken ik een andere plaag totaal over het hoofd zag. Snapte er al niks van geen slak meer te bekennen en toch vreterij, bij planten die plaag handmatig verwijderd, maar moet de planten zeer goed controleren en wil me bogen op natuurlijke bescherming, zeep en spiritus of wellicht toch nog gaas tevoorschijn halen,
Groet

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK